Barclays om financiële toepassingen van Blockchain Signs Deal te ontdekken

De toekomst van bankieren

Van de 10 bedrijven die deelnemen aan Barclays 'fintech-acceleratorprogramma van 13 weken in Londen, zijn er nu zeven die' opportuniteiten onderzoeken 'met de bank, meldt Finextra.Het Barclays Accelerator-programma, dat wordt aangeboden in samenwerking met de wereldwijde Techstars-netwerken, omvat mentorschap en mogelijkheden voor startups met fiscale technologie om bedrijfsexperts, beïnvloeders en mogelijke klanten te werven.

"Bij Barclays omarmen we de elektronische revolutie en verkennen we creaties in een vroeg stadium, zodat we kunnen helpen hun groei vorm te geven en de toekomst van financiële oplossingen samen met die startups te creëren," aldus Barclays 'chief design and electronic officer Derek White. "

Een aantal van de fintech-startups die prijzen hebben ondertekend met Barclays, functioneren in de opkomende sector van blockchain-gebaseerde fintech. Banken willen om verschillende redenen meer weten over blockchain-technologie, maar de belangrijkste redenen zijn de snelheid, lage prijs en traceerbaarheid van transacties.

Na 52 weken rimpel Coin XRP bereikt 1 en later 5_[en-nl]_2018-05-30 17-59-06--921 Naar mijn bescheiden mening, ja

Een recent rapport onder leiding van Santander Innoventures, de durfkapitaalafdeling van de Spaanse bank, schatte dat blockchain-technologie de infrastructuurkosten van banken met maximaal 20 miljard dollar per jaar kan verlagen en voerde aan dat banken, financiële instellingen en fintech-startups moeten samenwerken om een ​​basis te leggen "reboot" van hun kernprocessen, infrastructuur en systemen van de banksector.

In maart, tijdens de Morgan Stanley European Financials Conference in Londen, waarschuwde Barclays 'CEO Antony Jenkins dat de banksector nog niet de' volledige ontwrichtende kracht 'van technologieën heeft gevoeld, maar dat zal wel gebeuren. "Hij ging in op de groeiende bezorgdheid onder financiële instellingen instellingen dat snellere, goedkopere betaalmethoden hun consumenten- en zakelijke klanten de komende jaren zullen gaan verleiden.

Na het fintech-acceleratorprogramma heeft Barclays een overeenkomst getekend met Safello, een Zweeds bedrijf dat deelnam aan het fintech-acceleratorprogramma in Londen, om te onderzoeken hoe de blockchain kan worden gebruikt in traditionele financiën.

Marketing Magazine meldt dat een woordvoerster van Barclays op dit punt weigerde om enig detail te onthullen, waarin stond dat de bank en Safello nog steeds in privégesprekken zijn. Maar ze voegde eraan toe dat de bank een "intentieverklaring" creëerde en zei dat Barclays in het algemeen geïnteresseerd was om te onderzoeken wat Bitcoin-technologieën voor fiscale diensten kunnen doen.

"Safello en Barclays zullen samenwerken om een ​​nieuw betaalplatform te ontwikkelen dat bitcoins zal ondersteunen", zei Safello CEO en mede-oprichter Frank Schuil, zoals vermeld door NewsBTC. Schuil voegde eraan toe dat de samenwerking kon beginnen met een evaluatie van een betaalmethode om bijdragen mogelijk te maken aan liefdadigheidsinstellingen die bitcoin gebruiken. CoinDesk meldde dat Schuil zei dat de samenwerking met Safello de bank zou kunnen helpen om een ​​aanzienlijke demografische positie te bereiken.

Safello werd opgericht in 2013 en wilde de naleving en beveiliging van Bitcoin verbeteren. Volgens de site van het bedrijf heeft de gebruiksvriendelijke aanpak van Safello sindsdien tienduizenden consumenten door heel Europa gebracht met een eenvoudige methode om Bitcoin te betreden. Vandaag ondersteunt Safello 32 Europese landen met directe betalingen en andere verplichtingen zoals SEPA, Faster Payments, Bankgiro, Swish en International Wire en verwerkt tientallen miljoenen SEK, Euro en GBP in en uit Bitcoin.