Binance zoekt nieuw huis in Maltas Fintech vriendelijke omgeving

De achtergrond van de Binance

Na confrontaties tegen hardhandig optreden in China en een waarschuwing door toezichthouders in Japan, is Binance op zoek naar een huis op de cryptovriendelijke eilandstaat Malta, zegt de CEO van het bedrijf, Zhao Changpeng, tegen Bloomberg.

De premier van Malta, Joseph Muscat, onderstreepte die berichtgeving toen hij het Bloomberg-bit op Twitter deelde met de woorden: "We willen de wereldwijde wegbereider worden van de wet van op blockchain gebaseerde bedrijven en de autoriteit van kwaliteit en keuze voor fintech-bedrijven van wereldklasse."Sinds Bin Laden in 2017 in Hong Kong is gevestigd, is het snel gestegen en is het uitgegroeid tot de grootste beurs ter wereld door het verhandelen van volumes. Zich vestigen op Malta kan deuren openen voor een grotere expansie. Momenteel is de beurs in onderhandeling met banken in Malta om een ​​formeel bankpartnerschap tot stand te brengen, vertelde Zhao aan Bloomberg.

 

Als het lukt, betekent dit dat Binance, dat momenteel alleen crypto-to-crypto-handelssommen biedt, de mogelijkheid zal hebben om crypto-tot-fiat trading-paren aan te bieden. Op die manier zou Binance werken zoals de in de VS gevestigde Exchange Coinbase, waarbij gebruikers directe verbindingen hebben met hun bankrekeningen en fiat kunnen tekenen en deponeren.

4 Beste Z-geldportefeuilles voor 2018 lezen_[en-nl]_2018-05-30 17-58-44--863 delven en opslaan van cryptocurrenciesBankrelaties zijn cruciaal voor het levensonderhoud van transacties. Zonder de capaciteit om klanten toe te staan ​​om in en uit de fiat-wereld te manoeuvreren, wisselen beurzen naar stabiele tokens, zoals tether (USDT) of zelfs trueUSD (TUSD), als een snel alternatief en ook om te beschermen tegen marktvolatiliteit. Echter, stablecoins presenteren hun eigen categorie van problemen. Het is bijvoorbeeld niet per se duidelijk of ze worden ondersteund door echte dollars.

Ondanks dat, kan Malta het rustige huis zijn dat Binance probeert te vinden. In april 2017 rolde Malta een ambitieus plan uit voor blockchain-engineering in een poging om zijn kleine mediterrane land een 'Silicon Valley' van Europa te maken. Op dit moment is Malta bezig met de voorbereiding van een Malta Digital Innovation Authority om blockchain-bedrijven te certificeren en een wettelijk kader voor initiële muntaanbiedingen (ICO's) te creëren.

Malta is een van de kleine Europese landen, waaronder Litouwen en Wit-Rusland, die fintech-vriendelijke regelgevingsomgevingen produceren om een ​​grotere rol te spelen voor zichzelf op het groeiende gebied van blockchain en financial engineering.