BIP9 Gemakkelijkere wijzigingen en upgrades mogelijk maken voor Bitcoin

BIP 9

 

Consensus en governance zijn het afgelopen jaar twee hoofdonderwerpen van gesprek geweest in de Bitcoin-gemeenschap. Hoewel het aanbrengen van wijzigingen aan Bitcoin Core voor sommigen misschien triviaal lijkt, heeft de politiek die verband houdt met specifieke voorstellen belangrijke problemen veroorzaakt voor het evolutieproces.

Lombrozo-gecoate zachte vorken, harde vorken en een Bitcoin Improvement Proposal (BIP) die het uiteindelijk gemakkelijker kunnen maken om zachte tangen op het systeem in te stellen.

Alvorens mogelijke oplossingen te bespreken, besprak Lombrozo eerst de recente problemen met het bereiken van consensus over nieuwe regels voor het Bitcoin-netwerk. Hoewel de decentralisatie van Bitcoin het netwerk waardevol maakt voor zijn gebruikers, blijft het ontbreken van een centrale beslisser die de principes van dit netwerk kan dicteren een probleem. Lombrozo verduidelijkt:

BIP9 Gemakkelijkere wijzigingen en upgrades mogelijk maken voor Bitcoin _[en-nl]_2018-05-30 17-59-34--859 tangen op het systeem"Telkens wanneer we de consensusprincipes zouden willen wijzigen, levert dit een ernstige moeilijkheid op omdat we niet echt nieuwe regels voor de gemeenschap willen afdwingen. Er is geen centraal gezag dat dit echt kan. We moeten een manier hebben om community om zich aan de nieuwe regels aan te passen, te bepalen of het zich aan deze principes moet aanpassen en om er zeker van te zijn dat iedereen het uiteindelijk op lange termijn eens wordt. "

Sommigen hebben verklaard dat een welwillende dictator nodig is om Bitcoin te krijgen, en voormalig Bitcoin-ontwikkelaar Mike Hearn wilde een dergelijke rol blijven vervullen voor de alternatieve implementatie van dit Bitcoin-protocol genaamd Bitcoin XT. Hoewel Bitcoin-softwareclients welwillende dictators aan de andere kant van de code kunnen hebben, biedt de mogelijkheid voor gebruikers om te kiezen welke code op hun eigen computer moet worden uitgevoerd, het idee van een welwillende dictator van dit Bitcoin-protocol een onpraktisch begrip.

Harde vorken en zachte vorken.

Lombrozo sprak vervolgens over harde vorken en zachte vorken. Deze vorken treden op wanneer de principes van dit systeem worden gewijzigd en ze zijn nu de enige optie voor het bijwerken van het protocol.

Lombrozo: "Soft Forks gebeuren wanneer kubussen die geldig waren uiteindelijk ongeldig worden in overeenstemming met de nieuwe regels. En met dergelijke vorken, als een meerderheid van mijnwerkers het erover eens is dat de nieuwe regels van kracht zullen zijn, dan zal die specifieke serie de andere en het zal de hoofdreeks worden. "

Lombrozo zei dat het lastige vorkproces een veel moeilijker voorstel is.

"In het geval van harde vorken is dit niet het geval.We hebben ongeldige blokken die geldig worden onder de nieuwe regels en dit levert ook een netwerkvork op die voor onbepaalde tijd kan doorgaan. Dit is echt een veel, veel meer moeilijke positie voor ons om te repareren. "

Bitcoin heeft geen opzettelijke harde vorken ervaren omdat het de vroegste dagen van zijn bestaan ​​was. Er is momenteel een groot deel van de community die een lastige vork wil zien plaatsvinden om de limiet voor de blokgrootte te verhogen.

BIP 9: Versie Bits met time-out en vertraging.

Een van de manieren waarop Lombrozo aanpassingen aan Bitcoin's consensusprincipes kan vereenvoudigen, is door BIP 9 te implementeren. Het voorstel is van plan om zachte vorkinstallatie een eenvoudiger proces te maken door meerdere vorken op hetzelfde moment in te zetten. Dit wordt bereikt door modificaties aan de manier waarop het "variant" -gebied in kubussen wordt geïnterpreteerd door knooppunten op het systeem.

BIP9 Gemakkelijkere wijzigingen en upgrades mogelijk maken voor Bitcoin _[en-nl]_2018-05-30 17-59-34--859 op VICE Motherboard, Business Insider

Lombrozo beschreef BIP 9 tijdens zijn demonstratie op Blockchain Agenda San Diego:

"Een ding waar ik de laatste tijd aan gewerkt heb, is iets dat bekend staat als versie-fragmenten, BIP 9, dat een mechanisme is om eenvoudigere implementaties van zachte vork toe te staan, waardoor mijnwerkers kunnen aangeven wanneer ze klaar zijn om de nieuwe regels te handhaven, ook het stelt je in staat om een ​​parallelle vork in te stellen, dus vandaag worden verschillende attributen tegelijkertijd geïmplementeerd zonder te weten welke wordt geactiveerd. Het levert een waarschuwingssysteem, zodat oude nodes kunnen upgraden wanneer ze nieuwe regels zien [ veroorzaakt]. "

Hoewel soft forks in de niet al te verre toekomst eenvoudiger kunnen worden ingezet, voegde Lombrozo eraan toe: "Moeilijke forks blijven moeilijk."

Kyle Torpey is een freelance journalist die Bitcoin volgt sinds 2011. Zijn werk is te zien op VICE Motherboard, Business Insider, RT's Keizer Report en een aantal andere media.