Bit Give lanceert Bitcoin Donation Platform Give Track

BitGive Foundation

BitGive Foundation, een non-profitorganisatie, kondigde de introductie aan van de bèta-editie van GiveTrack, een blockchain-gebaseerd platform dat het mogelijk maakt voor donoren om bitcoin bij te dragen aan goede doelen en deze bijdragen in realtime te volgen.

Connie Gallippi, de maker van BitGive, maakte de aankondiging bekend op 24 oktober 2017 in Money20 / 20, een vierdaagse verplichtingen en fund-evenement in Las Vegas.

"Het is een echte werkende versie, dit is de eerste keer dat deze live beschikbaar is voor iedereen," zei Gallippi over deze fase in een vergadering met Bitcoin Magazine.

Een probleem met liefdadigheidsinstellingen zou zijn dat donoren niet zeker weten hoeveel van hun geld ze daadwerkelijk in de beoogde oorzaak stoppen. GiveTrack lost dit probleem op door transparantie in de bijdrageprocedure te brengen. Door gebruik te maken van Bitcoin en blockchain-technologieën, kunnen donoren dankzij het online project een oorzaak geven en de voortgang van deze fondsen in realtime volgen, waardoor de mogelijkheden voor fraude worden beperkt.Aan de andere kant is de gebruikersinterface op de internet-app nog steeds onbeschadigd.

"Dit is een minimaal levensvatbaar product. In wezen, in plaats van een model te zijn, is het een echt werkend product, maar het is erg basic." We zullen onderweg kleine verbeteringen doen zodra we meningen hebben voor dingen die we snel kunnen oplossen. "

Twee functionerende piloten.

Naast de start van de GiveTrack-fase, zal de bestemmingspagina van deze GiveTrack-website twee pilootprojecten bevatten van al lang bestaande non-profitpartners: Medic Mobile en The Water Project, samen met een beschrijving van waar elk project kapitaal voor inzamelt.

Het Waterproject wint geld om een ​​nieuwe regenbekkijtank en latrines te bouwen op de basisschool van Chandolo in Kenia en zorgt voor hygiëne- en sanitatietraining voor de leerlingen daar.Gallipi legde uit wat GiveTrack naast andere op blockchain gebaseerde liefdadigheidsprogramma's is, het is een eenvoudige en eenvoudige benadering. In plaats van een beroep te doen op complexe slimme contracten en tokens, houdt BitGive zich bijvoorbeeld aan Bitcoin.

"Wat we hebben gebouwd, is gewoon een manier om het voor liefdadigheidsinstellingen en donoren gemakkelijker te maken om met Bitcoin te werken", zei Gallippi. "We doen niets speciaals of vers met de technologie, we maken het gewoon bruikbaar voor donoren om te doneren en om de geldoverdracht te bekijken."

Als Bitcoin-donatiestad helpt GiveTrack ook om het woord over Bitcoin te verspreiden. "Wanneer degenen die niet meer over Bitcoin begrijpen, horen wat we doen, maakt het [Bitcoin] voor hen reëler", zei ze, "dit is zo'n cool use-case."