Bit Give lanceert Geef Tracka Real Time Donatie Tracking System

BitGive gevonden GiveTrack, een realtime donatie volgsysteem.

Connie Gallippi, oprichter van BitGive, verklaarde aan dat sinds de oprichting van BitGive in 2013, mensen ons hebben gevraagd om gebruik te maken van de transparantie-elementen van bitcoin- en blockchaintechnologie voor goede doelen. Omdat een jonge non-profitorganisatie die werkt met een ontluikende technologie, tijd nodig heeft voor zijn technologie en ook voor BitGive om te rijpen.

"Na het behalen van een paar vroege doelen en het opbouwen van sterke partnerschappen, voelden we ons voorbereid om dit vorig jaar aan te pakken en begonnen we aan de reis met onze liefdadigheidspartner, The Water Project," legde Gallippi uit.Als een early adopter die bitcoin integreert in zijn fondsenwervende opties in 2014, heeft Peter Chasse, '' de president en oprichter van The Water Project, zijn organisatie op een transparante en verantwoordelijke manier verzameld, terwijl hij ook geïnteresseerd is in het bouwen van een platform dat aspecten heeft aangewend van bitcoin, verklaarde Gallippi.

"We realiseerden ons al snel dat de blockchain, naast BitGive, een geheel nieuwe methode biedt om vertrouwenwekkende real-time audits mogelijk te maken van hoe verenigingen zoals de onze de bijdragen van de mensen besteden," legde Chasse uit. "Met GiveTrack kunnen goede doelen op een laagdrempelige manier vaststellen wat ze al die tijd hebben gedaan, namelijk duurzame, kosteneffectieve antwoorden bieden aan mensen die ze het meest nodig hebben."

BitGive en de community-based fondsenwervingscampagne hebben genoeg geld bijeengebracht om de nieuwste apps van Medic Mobile in Nepal aan te moedigen met 640 gloednieuwe telefoons voor gezondheidswerkers.

Op dit moment wil BitGive er zeker van zijn dat het platform soepel loopt en ook mogelijke problemen uitwerkt voordat het wordt opengesteld voor andere organisaties. De langetermijnstrategie zou zijn om zoveel mogelijk associaties op het platform te krijgen als het blijft groeien.

"Het doel van het ontwikkelen van GiveTrack zou zijn om een ​​oplossing te bieden voor non-profitorganisaties om transparantie te bieden aan hun donoren, waardoor het vertrouwen groeit en meer steun wordt verleend aan hun werk en missie," legde Gallippi uit.

Door blockchain-technologie te gebruiken, biedt GiveTrack een mate van zekerheid aan donoren die de status van hun bijdrage vanaf de eerste donatie tot de toewijzings- en installatiefasen van fondsen zullen kunnen zien. Door donoren een op blockchain gebaseerd platform te bieden waarmee zij statusupdates kunnen ontvangen en de weg van hun fondsen kunnen traceren, kunnen donoren gemoedsrust hebben, wetende dat hun donatie in realtime door het goede doel is ontvangen en altijd vertrouwelijk blijft.

Bitcoins effect op goede doelen.

Aangezien Gallippi opmerkt, is dit met name nuttig voor organisaties zoals The Water Project, die het grootste deel van hun werk in Afrika hebben en daar regelmatig aanzienlijke gelden moeten verplaatsen.

"Cryptografisch beschermde, grensoverschrijdende transacties in slechts enkele minuten met minimale kosten is een echt belangrijke verbetering van de huidige methoden", legt Gallippi uit. "Banken en overboekingsdiensten hebben weken of zelfs tot een week nodig om geld over te maken, kunnen ongeveer 13 procent of meer in rekening brengen en zijn daarom kwetsbaar voor fraude."

En toch, met de lancering van GiveTrack en ook de transparantieaspecten van bitcoin, kan BitGive real-time verantwoording afleggen voor verenigingen om hun donateurs te bieden en vertrouwen op te bouwen en meer impact te genereren.