Bitcoin Cash of Bcash

Contant geld

Terwijl Bitcoin Cash of Bcash langzaam maar zeker verandert in een werkende cryptocurrency, blijft één kwestie controversieel: de titel.

Veel voorstanders van deze medaille, te oordelen naar het populaire sentiment op sociale websites zoals Reddit en Twitter, geven de voorkeur aan de voornaam: Bitcoin Cash. Een groeiend aantal consumenten, waaronder degenen die sceptischer zijn over deze nieuwe munt, beschouwen deze titel echter ook als "Bitcoin" en zijn daarom verwarrend. Ze verwijzen liever naar de gloednieuwe munt als "Bcash.

"De 'Bitcoin Cash'-taak had geen tijd om branding voor te bereiden voordat hij zich van Bitcoin afscheidde, dus de community leverde een titel en een embleem om het project te helpen slagen op de deugden," verklaarde "BashCo", de pseudoniem moderator van deze r / Bitcoin subreddit die de nieuwe munt als "Bcash" omhelzen in een veel gelezen "plakkerig" op deze subreddit.

Achtergrond.

Het project werd publiekelijk op 14 juni vrijgegeven. In de fase werd dit Bitmain's "noodprogramma" genoemd, dat de hardwaremaker zou lanceren in het geval dat de BIP 148 door de gebruiker geactiveerde tender-vork zou worden verwijderd. Een implementatie van dit plan werd iets meer dan een paar weken later gepresenteerd als "Bitcoin ABC" tijdens de Future of Bitcoin-conferentie in Arnhem. Het bleek echter dat dit de titel was van de specifieke software-implementatie die werd gepresenteerd – niet van een (toekomstige) valuta.

Dit onderscheid werd later nog 2 weken later zichtbaar, toen de Chinese mijnbuurt ViaBTC aankondigde zich te realiseren dat de Bitcoin ABC-strategie een nieuwe munt zou creëren, die het "Bitcoin Cash" zou kunnen voorspellen, samen met de ticker BCC.Het duurde niet lang voor de mensen om te begrijpen dit was betwistbaar. Over de r / btc subreddit stelde gebruiker "paleh0rse" aanvankelijk een naamswijziging voor, omdat "dat de volledige titel 'Bitcoin Cash' de levende shit van nieuwkomers, het grote publiek en media zal verwarren." Paleh0rse eerder voorgesteld de naam "Bitcash", maar deze suggestie kreeg niet veel tractie.

Daarnaast was de ticker BCC al in meerdere niches genomen. Doorgaans wordt BCC geassocieerd door BitConnect Coin, een cryptocurrency van de bovenste 20 volgens marktkapitalisatie op basis van coinmarketcap.com. En de grote Bitcoin-uitwisseling Bitfinex gebruikt de ticker BCC voor BTC-futures voor het geval Bitcoin Unlimited een nieuwe valuta (BTU) creëert. Daarom plaatsen sommige uitwisselingen de nieuwe munt onder een alternatieve ticker: BCH.

Het was een van deze uitwisselingen, Bitfinex, die ook een volledige naamwijziging aankondigde voor de cryptocurrency zelf. In tegenstelling tot ViaBTC bepaalde Bitfinex dat het de titel "Bcash" zou gebruiken in plaats van "Bitcoin Cash" sinds de beschrijvende titel: "om verwarring met Bitcoin te voorkomen."

De gids van Bitfinex werd gevolgd door twee van de drie pockets die aanvankelijk een beslissing namen om de nieuwe munt te integreren: hardware wallet Trezor en Jaxx met meerdere valuta's. In een verklaring op Twitter legde COax Charlie Shrem van Jaxx uit dat zij, niet zoals Bitfinex, hun keuze hebben gemaakt om verwarring bij de gebruikers te voorkomen.

"We hebben honderden [of] duizenden gebruikers die geen idee hebben wat er gebeurt," schreef Shrem. Als je geen user-ops hebt voor een groot bedrijf, heb je waarschijnlijk geen idee hoeveel mensen de bitcoin-technieken niet begrijpen. 99,9999% #bitcoin consumenten zijn niet op Twitter of Reddit en begrijpen er ook niets technischs van. "

Evenzo, op verzoek van, verklaarde Trezor-architect Marek "Slush" Palatinus:

"De reden waarom we 'Bcash' liever gebruiken, is om gebruikers te beschermen tegen het gebruik van de verkeerde portemonnee door een blessure. Dit kan een groot probleem zijn, vooral omdat Bcash exact hetzelfde adresformaat heeft als Bitcoin, dus we kunnen gebruikers niet beschermen op het applicatieniveau.We hebben de Bcash-medewerkers gevraagd om het adresprefix eerder in te stellen, wat het probleem zou oplossen, maar ze weigerden. '

Deze zorgen lijken te worden ondersteund door gegevens uit de echte wereld. Een onderzoek uitgevoerd door Pierre Rochard suggereert dat ongeveer 25 procent van de gewone mensen niet begrijpt dat "Bitcoin Cash" verschilt van "Bitcoin." En tot dusver zijn er inderdaad een aantal rapporten over sociale websites van gebruikers die onbedoeld BTC verzonden hebben in een BCH-portemonnee of omgekeerd.

Bitcoin Cash.

Toch zijn Bitcoin Cash-voorstanders nog steeds niet overtuigd.Velen beweren dat de titel "Bitcoin Cash" is wat de nieuwe munt wordt genoemd en beweren dat de titel "Bcash" grotendeels wordt gepropageerd door degenen die deze onderneming afkeuren. Sommigen gaan zelfs zo ver dat ze de rebranding beschouwen als beledigend of mogelijk een 'maatschappelijke aanval' op de gloednieuwe cryptocurrency, uitsluitend bedoeld om het te 'degraderen' in een altcoin zoals elke andere.

Bitcoin ABC hoofdontwikkelaar Amaury "Deadal Nix" Secht en een van de initiatiefnemers van deze taak hebben verteld dat hij ook niet van de "Bcash" rebrand-versie geniet. Ironisch genoeg, waar critici van "Bitcoin Cash" de titel niet graag zien omdat het consumenten verwart met Bitcoin, is Secht van mening dat het gebruik van een geheel nieuwe naam voor Bitcoin Cash verwarrend is.

De mensen die dat doen, hebben niet de grootste interesse van consumenten in gedachten, "legde hij uit." Als iedereen zou overschakelen naar 'Bcash', zou ik ook overstappen. Desalniettemin lijkt het erop dat die titel afkomstig is van een zeer luide minderheid. Beide takken zijn momenteel twee smaken van Bitcoin. "Tot nu toe hebben de meeste bedrijven die de nieuwe munt op hun manier hebben geïntegreerd, zoals Bittrex, Changelly en BTC.com, ook gekozen voor de titel "Bitcoin Cash."

Bitcoin Cash of Bcash_[en-nl]_2018-05-30 18-00-13--862 Velen beweren dat de

Hetzelfde geldt voor instant cryptocurrency markt ShapeShift.Op verzoek van legde Emily, de officiële woordvoerder van ShapeShift, uit:

"We hebben besloten het Bitcoin Cash te noemen, want dat noemen de ontwikkelaars van deze job. We nemen geen politieke kant op en behandelen het alleen maar omdat we een ander voordeel hebben waar onze gebruikers veel behoefte aan hebben."

Resolutie.

Er is geen duidelijke oplossing voor deze 'strijd'.

Terwijl iemand ergens een handelsmerk op de titel "Bitcoin" heeft, is dit handelsmerk tot nu toe nooit afgedwongen. En zonder regering, een enkele entiteit die de cryptocurrency onder controle heeft, kan iedereen uiteindelijk de nieuwe munt noemen wat ze maar willen.

Bijkomend omdat zelfs Bitcoin-gebruikers die kritisch zijn over hun nieuwe baan een aandeel van BCH ontvangen, het is niet moeilijk om aan te nemen dat de overgrote meerderheid van BCH-houders prima zijn met "Bcash" of misschien liever.

"Bcash is ook onze munt", merkte BashCo op. "De tegenwerking tegen 'Bcash' is jammer, want veel mensen die beseffen dat 'Bcash' een uitzonderlijke branding is, houden net zo veel Bcash-tokens als we in Bitcoin-tokens behouden. We willen Bcash helpen ontwikkelen tot een solide merk dat Bitcoin kan complimenteren zonder gebruikers verwarren. "

Natuurlijk zijn de meest fervente voorstanders van deze nieuwe baan het er niet mee eens dat "Bcash" nog groter is, en het lijkt onwaarschijnlijk dat ze de titel "Bitcoin Cash" zullen opgeven. In het bijzonder houden ze er in het algemeen de voorkeur aan om het woord "Bitcoin" uit de titel te behouden, omdat vanuit hun perspectief, de munt een voortzetting is van deze Bitcoin-taak waarin ze betrokken raakten.