Bitcoin en Biling ualism

Bitcoin – De geschiedenis van Chuck-E

Bitcoin is geen Chuck-E Cheese-fiche en, ongeacht de prestigieuze mening van Charlie Munger, zeker geen "rattengif." Surda en Graf hebben hier het juiste idee voor. Bitcoin werd oorspronkelijk gewaardeerd voor wat het was – krachtige cryptografische technologie die werd gewaardeerd door crypto-anarchisten en diverse mensen over het bitcointalk-forum. Op een bepaald moment vingen de specifieke kenmerken van Bitcoins (deelbaarheid, gemak, snelheid, etc.) door aan grotere en grotere groepen mensen die Bitcoin begonnen te kopen en gebruiken voor uitwisselingen. En voila – vandaag hebben we een ruilmiddel. Gezien het feit dat de enorme markt van goederen waarvoor Bitcoin nu op zoveel plaatsen kan worden uitgewisseld, ben ik bereid om het als geld te beschouwen. Online ondernemers en verkopers voeren al monetaire berekeningen uit in termen van Bitcoin. Ik denk niet dat dat omstreden is.

Ik ben echter meer nieuwsgierig naar het perspectief van Bitcoin als een valuta concurrerend en vanuit een economisch standpunt geanalyseerd. Velen van ons zijn bekend met hoe geld ontstaat: alle grondstoffen worden gewaardeerd voor wat voor directe eis ze ook vervullen; bepaalde waren worden gewaardeerd voor de indirecte dienst die ze vervullen, samen met de gebruikswaarde die ze hebben. Individuele mensen, die erkennen dat sommige waren attributen hebben die bevredigend zijn om deze indirecte uitwisseling mogelijk te maken, beginnen het te gebruiken in plaats van toevlucht te nemen tot ruilhandel. Het is duidelijk dat de kwestie van modern geld een aantal uitdagingen biedt, namelijk vanwege het politieke karakter van de uitvoering ervan (hoewel de bovenstaande analyse nog steeds van toepassing is op fiat-valuta). Dit is echt waar Bitcoin opwindend wordt om te studeren. Bitcoin, als een gedistribueerde digitale crypto-valuta, is helemaal niet politiek verbonden en het kwam op de markt en krijgt krachtige grip. Hoe zal dit spelen voor het individu?

Als we ons voorstellen dat Bitcoin aan populariteit wint, waardoor het een groter publiek blijft aantrekken, zullen de systeemeffecten van Bitcoin sterker worden. Talen en geld ontlenen een deel van hun waarde aan het aantal mannen en vrouwen dat ze gebruiken. Dus na verloop van tijd zullen de procedures die ik beschrijf steeds volwassener worden, net zoals onderdompeling in een ander land deze vocabulaire vaardigheden in meerdere of mindere mate zal verscherpen.

Bitcoin en Biling ualism _[en-nl]_2018-05-30 17-59-51--405 met het praten en zien

In een verre toekomst kan Bitcoin of een andere cryptocurrency conventionele gelden vervangen. De verschuiving van een maatschappij met een enkele valuta naar een andere zou echter niet onmiddellijk kunnen zijn, en de conversie en adoptie zouden tegelijkertijd plaatsvinden. In de loop van de tijd zullen mensen als media van uitwisseling waarderen in waarde, en zullen ze marginaal grotere hoeveelheden ervan gaan houden. Ze zullen meer en meer komen om te berekenen dat hun Bitcoin-uitgaven in Bitcoin, in plaats van het berekenen van Bitcoin-uitgaven in re-uitgewisselde fiat. De mensen die ervoor kiezen om iets grotere Bitcoin-geldsaldi te verwerven terwijl het zich versnelt, zullen een specifieke waarde aan Bitcoin gaan toekennen, rekening houdend met het deflatoire facet, net zoals we US ​​Dollars of andere fiat-valuta gebruiken. De "waarde" van een geldeenheid wordt, naast andere variabelen, bepaald met wat men ermee kan kopen. Naarmate mensen meer kennis maken met het praten en zien van verschillende goederen die zijn geprijsd in Bitcoins, zal zich een mentale associatie ontwikkelen die volledig onafhankelijk is van fiat-waarden. Dus hoewel nu de waarde van Bitcoin wordt beschouwd in termen van zijn fiatmarkt, zal deze verbinding uiteindelijk verdwijnen en zullen twee afzonderlijke valuta naast elkaar bestaan, elk gebruikmakend van hun respectievelijke markten en marktspelers. Net als in bepaalde Europese samenlevingen die meer dan één taal spreken, zal elke samenleving die met Bitcoin en hun conventionele geld is geïncorporeerd, even "talen" leren – mogelijk op de manier waarop zilver en goud met elkaar worden gecombineerd. Ze zullen verschillende rollen innemen, of misschien zal Bitcoin de hele markt inslikken. Alleen de tijd – en de veranderende smaak van klanten, ondernemers en klanten zal het leren. Wat wel zeker is, is dat iedereen die verbonden is met de Bitcoin-markt – zelfs tangentieel – gedwongen zal worden om te "spreken" in termen van Bitcoin. Eerder formuleerden mensen 'gouden uitzonderingen' in hun contracten waarin ze betalingen in gram of ons goud specificeerden in plaats van in fiat-waarden. Deze kliniek was populair omdat goud een meer betrouwbare waardeopslag was in vergelijking met het wijzigen van federale gelden; ze stonden ook boekhouding toe in mondiale omstandigheden. De waarde van een bepaalde hoeveelheid goud was herkenbaar voor alle betrokken partijen, of ze nu in Europa of Azië waren geweest.

In de 21e eeuw heeft Bitcoin goud vervangen in alle decoratieve en decoratieve functies. Verder, omdat Bitcoin een echt ruilmiddel is en niet alleen een winkel van waarde, zullen kleine verkopers en gewone consumenten er snel kennis mee maken. Omdat Bitcoin een deflatoir geld is, zullen er vaak prijskortingen tussen fiat- en Bitcoin-waarden ontstaan. Handelaren die geld willen wijden en Bitcoin willen houden, zullen hun koopwaren betrouwbaar lager waarderen voor klanten die Bitcoin aan hen nalaten. Dit is wat Daniel Krawisz 'hyper-hybridisatie' noemt. Het is een vorm van hypermonetisering waarbij een enkele monetaire eenheid versnelt in het verplaatsen van een andere. We zien nu al prijsafspraken met betrekking tot creditcards. Veel gemakswinkels en kleine bedrijven geven er de voorkeur aan om met geld om te gaan dan met krediet, en bieden daarmee een impliciete korting voor gebruikers die in geld betalen ($ 0,50 in rekening brengen bovenop een krediettransactie is de impliciete contantkorting). Evenzo zullen verkopers ermee instemmen minder Bitcoin te accepteren dan de pure ruilwaarde om consumenten te verleiden om het uit te geven. Consumenten die de prijskorting zien – Gyft biedt al 3% aan bij veel grote winkels – zullen enthousiast worden over hoe ze kunnen besparen. Deze twee prikkels zijn harmonieus; zowel de handelaar als de consument profiteren van Bitcoin, en ook de waardepropositie die Bitcoin biedt zal iedereen dwingen deze tweede taal te begrijpen. In de loop van de tijd zullen de eerste fiat-waarden van verschillende goederen volledig verdwijnen, aangezien handelaren weigeren waardeloze schuldvorderingen te aanvaarden die gekoppeld zijn aan de centrale banken van verschillende landen. Ze zullen echte activa eisen voor hun goederen, zoals Bitcoin, en het heeft geen zin om te onthouden dat de taal van dollars, euro's of wat dan ook. Ze zullen dood zijn als Latijn.