Bitcoin Going Native

Bitcoin – Wat betekent dit?

We erkennen allemaal dat bitcoin gedecentraliseerd elektronisch geld is dat draait op een netwerk dat allerlei fascinerende dingen kan doen. De hamvraag is: wat kun je doen met bitcoin die je met niets anders kunt doen? Wat betekent het als bitcoin native wordt? Merk op dat de uitdrukking "native" gebruikt voor bitcoin is vanwege Fred Wilson (een venture capitalist gevestigd in New York) en uitgebreid door Chris Dixon (een andere venture capitalist gevestigd in San Francisco).

Ik denk dat we native applicaties van Bitcoin zullen gaan zien. Dit zijn dingen die gewoon niet konden bestaan ​​met deze technologie. Geld verdienen aan een goed doel met Bitcoin is geweldig, en ik doe het vaak, maar het is geen native toepassing van Bitcoin. "Dixon-lijsten (in Some thoughts for native bitcoin apps) vijf soorten native programma's: 1) Wereldwijde microfinanciering, 2) Toewijzing van bandbreedte, opslag, computing, 3) Marktplaatsen, 4) Micropayments, 5) Geïncentiveerde sociale applicaties. We zullen ze allemaal en meer onderzoeken.

Beide artikelen bespreken belangrijke aanwijzingen voor het mogelijke succes van bitcoin. Hoewel de efficiëntie van het gebruik van bitcoin, bij wijze van voorbeeld in plaats van creditcards, goed is, zijn ze niet het type items dat reguliere adoptie zal veroorzaken. We moeten beginnen met het praten over services en applicaties die alleen via bitcoin kunnen bestaan, voornamelijk via de mogelijkheden van het bitcoin-netwerk.

Micropayments.

Zeker de meest besproken "native" applicatie is het gebruik van bitcoin voor microbetalingen. Voorgesteld als een oplossing voor het veranderende financiële fortuin van de journalistiek van Walter Isaacson vóór Bitcoins bestaan ​​(of voordat iemand het wist), schreef Isaacson in TIME in 2009 over het gebruik van een paar, nog niet geïdentificeerde, betalingsmechanismen om bescheiden bedragen te betalen voor berichten. In 2014 schreef hij '' Isaacson revisited het concept nu wijzend op bitcoin als het mechanisme dat dit soort kleine verplichtingen praktisch kan maken.

Vooral wat zijn microbetalingen en hoe worden ze gebruikt? Als bitcoin micropayments zijn geïmplementeerd, zou ik naar een blog kunnen gaan en auteurs betalen voor hun schrijven. Ik zou naar een site als Vimeo kunnen gaan en een klein bedrag betalen om de trendy video van iemand te zien. Op dit moment kunnen bestaande betaalmethoden, zoals creditcards of PayPal, voor bedragen onder een dollar niet omgaan met de kleine kosten. Ze rekenen veel per transactie en zijn overdreven fors in hun overhead. Een persoon zou graag 5 of 10 cent willen betalen voor kleinere artikelen of misschien zelfs iemand een fooi geven voor een slimme tweet. De extreem lage overhead- en transactiekosten van bitcoin maken deze kleine betalingen praktisch.

Om een ​​kijkje te nemen in de gedetailleerd gedetailleerde technische basis voor bitcoin micropayments, zie "Snel aangepaste (micro) betalingen naar een vooraf bepaald feest" in het contractgedeelte van de Bitcoin-wiki.

Bitcoin Going Native _[en-nl]_2018-05-30 18-00-30--131 kosten voor mijnwerkers

Een andere vorm van microbetalingen is die binnen spellen en virtuele werelden. Ze werden gedwongen om de "Linden Dollar" te gebruiken die klom om een ​​wisselkoers te hebben met fiat geld en zogenaamde Second Life miljonairs werden gecreëerd. Een speciale Chinese dame veranderde in een virtuele vastgoedbaron en een miljonair in de Amerikaanse dollar.

De huidige tweede golf van virtual reality, geleid door de recente aankoop van Oculus van Facebook, zal waarschijnlijk resulteren in sterke virtuele werelden waar betalingen met Bitcoin op een veel meer wrijvingsloze manier kunnen plaatsvinden. Micropayments kunnen naadloos van de ene naar de andere gaan voor alle soorten services en virtuele goederen.

Merk ook op dat de bitcoinj-bibliotheek (een bitcoin-bibliotheek van Java) hulp biedt voor stations voor microbetalingen. Het zorgt voor:

"Ondersteuning voor microbetalingsstations waarmee u een overeenkomst met meerdere handtekeningen tussen client en server tot stand kunt brengen en vervolgens kunt onderhandelen over het kanaal, waardoor snelle microbetalingen die kosten voor mijnwerkers voorkomen, mogelijk zijn."

Brian Armstrong CEO van Coinbase en Chris Dixon (VC) beschrijven enkele microbetalingsbehoeften samen met de blog "Een standaardprotocol voor machines om te onderhandelen over bitcoin-verplichtingen voor tools".

Aanvragen voor de Unbanked.

Volgens de FDIC zijn ongeveer 10 miljoen huishoudens in de Verenigde Staten niet-geklasseerd. De Wereldbank meldt dat 75 procent van de slechte mensen in de wereld – bijna 2,5 miljard mensen – geen bank heeft. De Wereldbank zegt: "" Het bieden van financiële oplossingen aan de 2,5 miljard mensen die 'niet-geketend' zijn, zou de economische groei en kansen voor de hele wereld kunnen vergroten, "zei Robert B. Zoellick, president van de Wereldbank Groep." De kracht van fiscale diensten benutten kan mensen echt helpen om te betalen voor onderwijs, te sparen voor een huis of een klein bedrijf op te zetten dat voor veel anderen banen kan bieden. Deze nieuwe studie over 'unbanked' van de planeet maakt de zaak: hoe meer slechte mannen en vrouwen nu bankieren, hoe langer ze bankieren voor hun toekomst. "

Bovendien is er een revolutie in de toegang tot internet via een goedkope mobiele telefoon. De opname in ontwikkelingslanden is verbazingwekkend. Mary Meeker, analist bij KPCB, illustreert de mobiele groei:De combinatie van toegang tot mobiel internet aangesloten apparaten en de gedecentraliseerde fiscale technologie die mogelijk wordt gemaakt door bitcoin, biedt een echte methode om moderne financiële oplossingen te presenteren aan de niet-gecoverde slechte van de wereld. Laten we eens kijken naar een paar van deze financiële oplossingen, peer-to-peer-leningen en overmakingen.

Peer-to-peer lenen, waarbij individuen leningen verstrekken aan andere individuen, bestaat al een tijdje en is niet uniek voor bitcoin. Een aspect van peer-to-peer-lenen is echter een native applicatie. Zoals eerder al is aangegeven in het eerder genoemde Dixon-bericht, zijn veel van de 5 miljard mensen die nu toegang krijgen tot smartphones niet beschikbaar. De combinatie van een smartphone en bitcoin plaatst een geldschieter in je zak (zoals Gavin Andresen graag bitcoin omschrijft). Peer-to-peer-leningen konden gemakkelijk aan de niet-bankiers worden verstrekt.

Twee prominente dienstverleners zijn BTCjam en de BitLendingClub. Ze functioneren met verschillende parameters: in één geval stelt de lener de rentevoet in en in de andere kan de kredietverstrekker de rentevoet kiezen. Ze staan ​​individuele kredietverstrekkers echter toe om met een minimum aan papierwerk naar individuele leners te gaan. Het is echt rechtenloos lenen met weinig overhead. Leners betalen wel een beetje om de dienst te gebruiken, maar het is veel minder gedoe dan conventionele bankgeoriënteerde leningen, om maar te zwijgen van de niet-gekapittelde leningen.

Remittances.

Financiële transacties zoals geldovermakingen door leden van het huishouden die in hetzelfde land werken, zijn ook mogelijk. De krachtige combinatie van bitcoin plus een smartphone, die de meerderheid van deze exorbitante diplomatieke straffen elimineert, maakt het overgrote deel van het geld mogelijk om de beoogde bestemming te bereiken. En dit gebeurt zonder dat de ontvanger regelmatige bankrekeningen nodig heeft. Niet dat het hebben van een bankrekening zo slecht is, maar de benodigde infrastructuur en de opgelegde boetes zijn nog steeds een belemmering in minder ontwikkelde landen.

"In 2014 zal een verwachte US $ 436 miljard worden terugbetaald door migranten naar hun eigen families in de derde wereld. De kosten van het verzenden van al die remittances worden geschat op US $ 47 miljard of meer dan 10 procent van het totale bedrag. Bitcoin, dat aantal kan worden teruggebracht tot slechts US $ 5 miljard, of 1,1% "

Assettoewijzing en delen.

Sinds Chris Dixon opgesomd in zijn bericht, waarnaar eerder werd verwezen, konden bronnen zoals bandbreedte, opslag en rekencycli via bitcoin worden gekocht op manieren die eenvoudig delen mogelijk maken. Daarnaast kan bitcoin de zogenaamde deeleconomie helpen door wrijving te verminderen en transparante audits te bieden. Met andere woorden, er zijn veel unieke tools die te koop zijn. De klant van deze middelen wil ze eenvoudig op een zo eenvoudig mogelijke manier gebruiken. Inloggen, accounts instellen levert frictie op bij het gebruik van deze assets. Natuurlijk moet de verkoper die de fondsen verkoopt gecompenseerd worden. Bitcoin-betalingssystemen zorgen ervoor dat betaling zonder dergelijke belemmeringen en een betalingsbewijs, belangrijk voor de retailer, ook kan worden aangeboden.

Gebaseerd op Adam Ludwin (mede-oprichter Chain.com) in Bitcoins Killer Apps – A Look Into the Future, een van de komende killer-apps is gedeelde bronnen: dingen zoals auto's, woonruimte en computers kunnen veel gemakkelijker gedeeld worden dan is momenteel mogelijk. Sommige vrienden willen misschien een auto delen. Dit kan worden bereikt door gedeeltelijk bezit toe te wijzen en het gebruik van het recht op de blockchain volledig en ondubbelzinnig bij te houden.

Interessanter is dat complete vreemden de asset kunnen delen. De auto, en verplichtingen, gebruik en tijdtoewijzing kunnen direct op de blockchain worden gevolgd en afgedwongen. Als u de tijd van de auto niet correct hebt afgedekt, kan deze misschien niet beginnen (uitgevoerd door auto-interlocksystemen). U meldt zich aan voor een dergelijke service en kent alle consequenties van tevoren en u bent zelf verantwoordelijk voor het verrichten van betalingen en het opzetten van boekingen. Doorbreek de regels en het systeem kan toepassing toepassen en blokkeren, allemaal met transparante en volledig eerlijke mechanismen.

Netwerkbandbreedte.

Je loopt een coffeeshop binnen en wilt verbinding maken met hun eigen wifi. Maar het is niet helemaal gratis. In plaats van gedwongen te worden om een ​​account aan te maken en een betaalmethode te bedenken, stel je eenvoudigweg een microbetalingskanaal in dat lijkt op alle andere soorten gegevens waarop je bent geabonneerd. U betaalt volgens de gebruikte bandbreedte en alle andere toegangskosten, indien van toepassing, de koffie winkel neemt de beslissing om in rekening te brengen. De speciale aspecten om dit met bitcoin te doen en de slimme contracten die het mogelijk maakt, is dat individualiteit privé kan blijven en bedrijven kunnen worden geleid met mensen die je niet verwacht.

Dropbox is een overwinning omdat het cloudgebaseerde opslag op een zeer handige manier beschikbaar maakt. Een vervelende factor voor dit op de cloud gebaseerde systeem is dat je toegang moet kopen tot een vooraf bepaalde hoeveelheid opslagruimte. Dit is vervelend als je bijvoorbeeld maar heel veel ruimte nodig hebt, meer dan er in een quotum past. Zou het fantastisch zijn als u deze extra ruimte op tijdelijke basis zou kunnen dekken via eenvoudige microbetaling, afhankelijk van de tijd en afstand die nodig is? Dit kan eenvoudig worden bereikt met elke betalingsmethode die u gebruikt om de cloudopslagprovider te betalen, aangezien u al een account hebt. Ze zouden echter op meer ad hoc basis opslagoplossingen kunnen bieden aan mensen die geen evenwicht hebben door de zeer lage overhead en het gemak van bitcoin.

Mesh-netwerk.

Mesh-netwerken zijn niet echt een groot commercieel succes geweest. Je kunt niet zomaar rondlopen en linken naar andere netwerkknooppunten en naadloos verbinden om een ​​andere of wat ondersteuning te krijgen. (Dit is niet helemaal waar: "FireChat", een netwerkgebaseerde chathulp, speelde de laatste tijd een rol in de protestdemonstraties in Hongkong, waardoor deelnemers met elkaar konden chatten op een manier die niet kon worden geblokkeerd door simpelweg de centrale server te verwijderen, omdat er geen centrale host was!) Mesh-netwerken zijn veerkrachtig en hebben de potentie om veel krachtige services te leveren, zoals internetconnectiviteit, noodmeldingen en andere meldingen. Het gedistribueerde karakter betekent echter dat het moeilijk is om de eigenaar van een knoop op het systeem te betalen, dat zou jij en je mobiele telefoon kunnen zijn, voor het gebruik van je service. Bitcoin micropayments komen opnieuw te hulp en elke peer kan eenvoudig een betaling in de aangesloten leeftijdsgenoten vastleggen die een stimulans vormen om een ​​deel van het net te worden en het netwerk draaiende te houden. Persoonlijk zou ik graag zien dat een vorm van betaling beschikbaar wordt gesteld aan exploitanten van het bitcoin-systeem (een ander netwerk) om een ​​prikkel te geven om volledige bitcoin-knooppunten te laten functioneren.

Gedecentraliseerde beveiliging.

Bitcoin als een gedecentraliseerd systeem met waarde vereist ook de mogelijkheid om eigenaren te traceren en te verzekeren dat hun bronnen inderdaad veilig en toegankelijk zijn. Traditionele gecentraliseerde controlemogelijkheden en -services werken niet goed of breken bij implementatie het bitcoin-model en verhinderen de publicatiefunctionaliteit. Andreas Antonopoulos, een genoemde bitcoin drang, getuigde voor de Canadese Senaat en sloot zijn openingsopmerkingen met:

"In het nieuwe gedecentraliseerde fiscale netwerk hebben we de kans om nieuwe gedecentraliseerde veiligheidsmechanismen uit te vinden, gebaseerd op innovaties zoals multi-signature escrow, slimme contracten, hardware-wallets, gedecentraliseerde audit en algoritme, mechanisch bewijs van reserves. regelgevende en veiligheidstools die het meest geschikt zijn voor gedecentraliseerd elektronisch geld. "

Hoewel de bitcoin blockchain gedecentraliseerd is, is deze ook volledig transparant. Iedereen kan door de transacties bladeren die al zijn gebeurd, en deze ook in realtime observeren. Het is mogelijk om "alleen-lezen" bitcoin-adressen te maken waarmee iemand de waarde in een specifieke spraak kan zien zonder te benadrukken dat de waarde kan worden gestolen, omdat deze alleen-lezen is. Strikt genomen zijn dit in bitcoin-jargon 'watch just'-adressen. U kunt het geld in een adres bekijken zonder het risico te lopen dat u een privésleutel op uw computer laat zien. Het is een fantastisch, veilig proces om middelen bij te houden.

Multisignatuurtransacties zijn bijzonder interessant en nuttig. Het klinkt zoals het klinkt: meerdere handtekeningen zijn nodig om de transacties te voltooien. In de bitcoin-wereld kunt u echter een rijkere verzameling van handtekeningmogelijkheden hebben. U kunt bijvoorbeeld aangeven dat 3 van de 5 personen de transactie moeten ondertekenen. Of elk aantal N van M mogelijke handtekeningen zou kunnen worden ingesteld in de principes voor het voltooien van een transactie. Het is duidelijk dat het meer dan één persoon nodig heeft om een ​​transactie te ondertekenen om de veiligheid van de transactie te vergroten. Het is gewoon weer een illustratie van gedecentraliseerde beveiliging, omdat de mensen niet op een centrale locatie hoeven te zijn of hun identiteit niet hoeven te onthullen.

Multisignature escrow is een specifieke toepassing van multisignatuurtransacties die het gecentraliseerde concept van escrow naar de gedecentraliseerde wereld brengt. Uit een bericht over het bedrijf CoSignCoin dat een multi-handtekeningen-escrowservice aanbiedt:

"Multi-Signature escrow werkt door bitcoins te verzenden naar een veilig gecreëerde Bitcoin-spraak met meerdere handtekeningen (start met een 3 in plaats van een 1) waarvoor twee-of-drie privésleutels nodig zijn om een ​​transactie te verzenden.In soepele escrow-transacties heeft CoSign Coin gewonnen helemaal niet betrokken zijn, omdat de twee partijen in staat zullen zijn om hun eigen privé-sleutels te gebruiken om het geld van borg te sturen. In geval van een geschil zou CoSign Coin dan als tweede viering binnenkomen. er is nog steeds een risico dat de tegenpartij en de escrow-service kunnen samenvallen, maar dat risico wordt aan beide kanten verspreid en wordt in de praktijk zelden gezien. "

Heldere contracten zijn mogelijk omdat de bitcoin-transacties die bitcoinwaarde verzenden en ontvangen de intrigerende eigenschap hebben om programmeerbare scripts uit te voeren. Dit is een geweldig vermogen als je eenmaal begrijpt wat er gebeurt.Aangezien Bitcoin volwassener wordt, zullen de services die in dit artikel worden beschreven, sterk worden en de weg banen naar meer reguliere goedkeuring. Bitcoin-toepassingen die alleen mogelijk zijn met de transparante, gedecentraliseerde infrastructuur van het bitcoin-netwerk, zijn cruciaal om van bitcoin een overwinning te maken.