Bitcoin heeft werkgevers nodig Niet-verkopers

KryptoKit-adoptie

Openbaarmaking: de schrijver van dit artikel is een echtgenoot bij KryptoKit.

Een van de meest fascinerende dingen die de afgelopen maand van de Bitcoin-markt komen, is het enorme aantal nieuwe verkopers dat er gebruik van maakt. In de afgelopen week hebben we de Schotse technicuswinkel CeX die Bitcoin accepteert voor een van zijn nieuwe promotie-aanbiedingen en in een van zijn winkels een bitcoin-geldautomaat, Bitcoin Merchant-betalingsverwerkingsbedrijf dat $ 30 miljoen haalt van Index Ventures en Richard Branson, in Naast het breken van 30.000 handelaren, een enorme winkel in Zweden die BTC neemt en huidige Bitcoin-bedrijven zoals Cheapair en BTCTrip breiden hun aanbod uit naar resorts. Zelfs Amerikaanse politici kunnen nu rechtmatig Bitcoin-donaties accepteren. Echter, op hetzelfde moment verloopt de daadwerkelijke acceptatie van Bitcoin aanzienlijk langzamer. Transactietellingen en unieke adrestellingen zijn net gestopt met dalen sinds de laatste bubbel en beginnen te recupereren, en de zoekmogelijkheid van Google daalt nog steeds, hoewel historisch gezien is begrepen dat het opzoekvolume een van de laatste indices is om een ​​neerwaartse trend te keren na een bitcoin-bubbel. Inmiddels weet de overgrote meerderheid van de mensen in ontwikkelde landen van Bitcoin en hebben ze ofwel de keuze gemaakt om het te gebruiken of het nooit te gebruiken. Als we Bitcoin graag zouden zien worden gebruikt door meer mensen, is het daarom het Bitcoin-ecosysteem zelf dat moet veranderen.

Naar mijn mening, echter, is wat nodig is om het maximum te veranderen een basisverschuiving in focus in termen van de manier waarop we zouden willen zien dat cryptocurrency wordt gebruikt. Momenteel is de manier waarop normale klanten worden verondersteld om Bitcoin te gebruiken als volgt:

1. Koop bitcoins bij een centrale, die zware ergernis oploopt door documentatie te leveren en te wachten op accountactivatie, of bij localbitcoins of een pinautomaat, die een commissie van 3-15 procent betaalt. 2. Besteed die bitcoins aan een handelaar.Bitcoin-prijsanalyse Bitcoin klaar voor een mogelijk grote markt_[en-nl]_2018-05-30 18-01-14--737 als een goedkeuring of aanbeveling

Laten we de voordelen van het doen van dit vergelijken met de conventionele creditcardstrategie. Ten eerste is de volledige vergoeding voor Bitcoin aanzienlijk groter in vergelijking met 3% die in rekening wordt gebracht met creditcards en Paypal. In sommige gevallen is het minder; bijvoorbeeld, in de VS kan men Bitcoins kopen bij een commissie van 1% met Coinbase, maar in een aantal andere landen is het aanzienlijk groter. De meeste mensen hebben al creditcards en het opzetten van een bitcoin is een hele klus. Uiteindelijk heeft Bitcoin een veel hogere volatiliteitsdreiging. In sommige gevallen, bijvoorbeeld wanneer privacy een probleem is, zijn creditcards niet beschikbaar in bepaalde staten of worden ze gebruikt als mechanismen om regioblokkering toe te passen, of heeft de ontvanger geen bankrekening, Bitcoin is uitzonderlijk, maar over het algemeen genomen er is weinig voordeel voor de gebruiker om in dit patroon te vallen.

Laten we nu eens kijken naar een alternatieve zaak: een werknemer krijgt een deel of alle van zijn salaris in Bitcoin. Als dat het geval is, heeft die werknemer momenteel twee opties:

1. Sla bitcoins op en geef ze uiteindelijk door aan een verkoper. 2. Zet ze om in geld en betaal een commissie van 1-5% (over het algemeen willen meer mensen kopen dan verkopen, dus de "weg" -vergoedingen worden aan de verkoopzijde verlaagd).

In dit geval is (1) in veel gevallen een superieure waardepropositie, vooral indien gekoppeld aan het gemak van browserportefeuilles zoals Kryptokit, naast cash-back aanbiedingen van Gyft of de geldbesparende Amazon doorlaatservice Zincsave. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om de bitcoins te verlagen en fiat te nemen, vermoedelijk met een commissie van 0 procent, maar het algemene punt is dat wanneer mensen bitcoins ontvangen via hun bedrijf, de vergelijking radicaal verandert in het voordeel van Bitcoin. Nu is er nog een vraag: over het hoofd te zien, de conversiekosten worden gewoon doorgegeven aan de werkgever? Hier vindt u echter twee solide antwoorden. Ten eerste wordt de praktijk van het verkrijgen van bitcoins gedaan door minder werkgevers, en in grotere volumes, waardoor de kosten drastisch worden verlaagd. Ten tweede hoeft de werkgever vrij vaak helemaal geen boetes te betalen – met name als ze BTC accepteren als een handelaar en het dus rechtstreeks van klanten ontvangen. Op de lange termijn zouden idealiter steeds meer bedrijven BTC gaan accepteren als handelaars en BTC uitbetalen aan werknemers, waardoor er steeds grotere gesloten kringmarkten ontstaan ​​zonder kosten.

Waarom gebeurt dit niet al? Het belangrijkste punt is een praktisch probleem. Hoewel er platforms bestaan ​​om Bitcoin als betaling te accepteren en platforms voor het verzenden van Bitcoin naar werknemers bestaan, praten de programma's niet met elkaar. Zowel platformen aan de ingangszijde als aan de uitvoerzijde bestaan ​​onafhankelijk van elkaar en beide veronderstellen dat het bedrijf uiteindelijk fiat-valuta wil verzenden en ontvangen. Er is nog een ander probleem: de bedreiging van de vluchtigheid. Hoewel bedrijven die Bitcoin gebruiken op zowel input als output, uiteindelijk een groot deel van BTC direct door elkaar kunnen schudden, kan een individu verwachten dat er een onevenwichtige onbalans tussen beide partijen is, en dus zou het bedrijf een bepaalde hoeveelheid BTC moeten behouden. omdat ze "zweven" en dus kwetsbaar zijn voor winsten en verliezen door de verschuiving in de Bitcoin-kosten.

Voor het eerste probleem ligt de remedie voor de hand: maak een platform dat tegelijkertijd de invoer- en uitvoerzijde beheert. Bij de volgende zijn er twee oplossingen. In dit scenario zouden de Bitcoin-kosten met $ 1 of $ 200 natuurlijk ook geen netto-effect kunnen hebben, waardoor het bedrijf (bijna) volledig geïsoleerd is van alle opwaartse en neerwaartse risico's. Het volgende is eenvoudiger: geef werknemers die BTC de mogelijkheid willen geven om een ​​"mysteriebedrag" van hun valuta per dag te ontvangen, en trek die som af om precies hetzelfde te zijn als de inkomende BTC-ontvangsten. De rest van hun loon zou dan natuurlijk worden betaald in conventionele fiat-valuta. Een derde alternatief is een hybride strategie: stuur zoveel mogelijk BTC rechtstreeks van klanten naar portefeuilles van werknemers en ontvang de rest van een beurs of verkoop deze op een beurs. Een full-stack input-en-output enterprise-gebonden Bitcoin-betalingsplatform zou idealiter alle keuzes moeten stimuleren.

Uiteindelijk is zo'n strategie natuurlijk niet alleen een technologie maar een paar gewaagde bedrijven die het willen adopteren. Sommige bedrijven, zoals blockchain.info, zijn tevreden om 100% BTC te worden, maar conventionele bedrijven zijn natuurlijk niet bereid om een ​​dergelijke sprong te wagen. TigerDirect en Overstock zouden echter waarschijnlijk heel graag een platform integreren zoals ik hierboven heb uitgelegd als alleen iemand het zou halen. Er zijn ongetwijfeld genoeg technologie-geeks in beide bedrijven om alle inkomende klanten BTC volledig in hun portemonnee te absorberen, en kleinere Bitcoin-bedrijven moeten hetzelfde proberen. Het veld voor bedrijven is simpel: een aantal van uw klanten willen Bitcoin betalen, een aantal van uw medewerkers willen waarschijnlijk op zijn minst wat Bitcoin ontvangen, dus beide behoeften tegelijkertijd vervullen en kosten besparen aan beide kanten.

Afgezien van het verlagen van de kosten, zou een wijdverbreide toepassing van een dergelijke strategie niet alleen drastisch de kosten verlagen, maar ook helpen de Bitcoin-kosten te stabiliseren. Op het moment dat er geen bewuste speculatie is, is de standaarddruk op de Bitcoin-kosten lager. De reden is dat er veel meer mensen Bitcoin uitgeven dan het verdienen, en de munten die worden betaald aan mensen die het verdienen worden meestal betaald uit de zakken van BTC-holding venture capitalists of klanten en niet gekocht bij een beurs. Als dit gebeurt, verandert de vergelijking echter, omdat de standaardbestemming voor bitcoins die door klanten worden uitgegeven, alleen de portefeuilles van technologieliefhebbers zal zijn. De kosten zullen daardoor op de lange termijn veiliger kunnen blijven zonder grote nieuwe aandachtsgolven. En het is overbodig om te zeggen dat het grotere aantal klanten dat klaar is om bitcoin te besteden, ideaal is voor de volgende golf.