Bitcoin is misschien de meest veelbelovende investeringskans van onze tijd

Bitcoin 2018

Een technologie wordt "tumultueus" genoemd als het een gloednieuwe markt creëert die eerst verstoringen veroorzaakt en vervolgens een vorige technologie verdringt. Bitcoin is potentieel zo'n technologie en nog veel meer. Het feit dat het de grootste en meest onderling verbonden markt op aarde kan onderbreken – bankieren, geld en financiën – maakt het mogelijk de meest veelbelovende investeringsmogelijkheid van onze tijd.

In tegenstelling tot ons huidige, steeds instabielere en onvoorspelbare fiscale systeem, heeft Bitcoin de technologieën van de 21e eeuw als kern. Het digitale geld- en aftapnetwerk is open source, mobiel, peer-to-peer, cryptografisch beveiligd, privacy-native en gericht op internet. De combinatie van deze technologieën zorgt voor een niveau van bescherming en efficiëntie dat ongekend is op het gebied van financiën. Dit zijn een paar van de gebieden waarop Bitcoin-georiënteerde technologie direct kan concurreren:

 

"Waar Brown en vele anderen op wijzen, is dat Bitcoin in de toekomst niet alleen zal kunnen dienen als een gedecentraliseerd geld- en betalingsplatform, maar ook omdat het de ruggengraat vormt voor een" Web of land ".

Dit betreft een gedecentraliseerd internationaal platform, toegankelijk voor smartphones, waarop bedrijven en particulieren aandelen, obligaties, grondstoffen en vele andere financiële producten kunnen uitgeven, kopen en verkopen. Het resultaat zal zijn dat veel van de huidige bureaucratie en obstakels voor toegang verdwijnen, wat een enorme kans betekent voor de 2,5 miljard mensen zonder bankrekening in de wereld.

Dit roept de vraag op: Bitcoin, in plaats van een paar andere cryptocurrency? Het antwoord zou kunnen liggen op de netwerkimpact: van alle cryptocurrencies is Bitcoin degene met de maximale acceptatiegraad en ook de sterkste veiligheid. De gecombineerde rekenkracht van dit Bitcoin-mijnbedrijf dient als een beschermende firewall rond het laadnetwerk, met een vervangingswaarde van bijna $ 1 miljard – en het groeit snel. Kort gezegd: geen extra cryptocurrency is net zo veilig als Bitcoin. Deze functie trekt op zichzelf meer geld aan, waardoor het netwerk nog veiliger en performanter wordt.

Vanwege de robuustheid is het Bitcoin-netwerk momenteel het benchmarkprotocol voor het nieuwe paradigma in het fonds. En zoals TCP / IP de steunpilaar werd voor het web van advies, zal het Bitcoin-netwerk waarschijnlijk het waardige anker worden voor het internet van financiën en geld. Snelheid kan worden geboden door off-chain of zelfs zij-keten transacties, maar vanwege zijn hoogwaardige transacties van morgen, zou Bitcoin zich heel goed kunnen ontwikkelen tot het veiligheidsverschaffende referentiegeld.

Nu zijn Ripple Technology en XRP nauw verbonden_[en-nl]_2018-05-30 18-02-54--991 in naamDus, hoeveel is dit allemaal al mogelijk?

Welnu, sinds de start van Bitcoin in 2009 tot januari 2011 groeide de marktkapitalisatie tot $ 1,5 miljoen. Van daar klom het in januari 2013 naar $ 145 miljoen, om $ 4 miljard te bereiken in het oude 2015.

Ondanks een gestage daling van de prijzen van de 12 maanden na de rally van de herfst 2013, wijzen de jaarlijkse trendmatige trends duidelijk naar boven: vanaf het oude 2015 waren er 7,9 miljoen bitcoin-zakken (148%), het handelsvolume op transacties is $ 23 miljard (57% ), Bitcoin wordt geaccepteerd door 82.000 verkopers (128%), er zijn 320 bitcoin-geldautomaten (oplopend van slechts 4), samen met ook de hash-snelheid van het netwerk is 335 pth / s (8.500%).

Verleid door zijn verbazingwekkende potentieel, nemen de investeringen in het Bitcoin-ecosysteem snel toe. Op basis van deze bedragen vergelijken VC's zoals Marc Andreessen het Bitcoin-systeem in 2014 met het Web in 1993.

Bovendien zijn de Bitcoin-kosten in een exponentieel tempo gestegen. Dit kan vooral worden verklaard door het feit dat het een schaars goed is (maximaal aanbod is 21 miljoen) met behulp van een snelgroeiend gebruikersbestand. Hieronder staan ​​enkele mogelijke scenario's voor de toekomstige waarde van één bitcoin:De hierboven geprojecteerde situaties zijn natuurlijk niet in steen gegoten. Bitcoin staat voor veel risico's te wachten. Deze omvatten:De opkomst van een veel beter digitaal geld dat zijn marktleiders steelt, een ongedetecteerde fout in de machine, een voortdurende aanval door een organisatie met aanzienlijke computertools, een gecoördineerde aanpak van Bitcoin met een multinationale entiteit zoals de G20.Hoe serieus dreigen al deze uitdagingen? Laten we ze analyseren.

Een beter geld is potentieel, maar de ervaring leert dat tumultueuze protocollen – bijvoorbeeld SMTP voor e-mail en TCP / IP voor internet – zeer veerkrachtig blijken te zijn als ze eenmaal zijn aangenomen door een cruciale massa van de bevolking.

Een gecoördineerde aanval op het netwerk is mogelijk maar duur, en er zijn veel mogelijke afweermechanismen.

Zoals met elk softwareprogramma, kan de ontdekking van bugs het systeem destabiliseren, maar de open source aard van Bitcoin maakt het voor veel oogbollen mogelijk om problemen op te sporen en veel hersens om een ​​oplossing te vinden.Dat zorgt voor een verkrapping door de overheid sinds de meest waarschijnlijke bedreiging voor Bitcoin. Maar met veel toezichthouders die impliciet of expliciet Bitcoin accepteren, samen met het sterke, gedecentraliseerde karakter van hun netwerk, zou een dergelijke stap weinig structureel effect op lange termijn hebben en is het dus onwaarschijnlijk.Vanwege zijn sterke netwerkeffect zullen de resultaten van dit Bitcoin-verhaal waarschijnlijk binair zijn: het zal een neergang ervaren omdat het wordt vervangen door een enorm superieure technologie, of de waarde van bitcoins zal de komende jaren dramatisch stijgen als een groeiend aandeel van de internationale bevolking neemt het geld op.

In ieder geval is het voor mij heel duidelijk dat de technologie van deze cryptocurrencies hier is om te blijven. Bitcoin lijkt geen bubbel of rage te zijn, en ook niet alleen een zwendelhaag tegen goud. Met een risico-rendementsvoorstel kan deze aantrekkelijke, die een klein deel van bitcoins in de portefeuille van 1 houdt voor een speculatie op verbeterde acceptatie een van de meest verstandige investeringsbeslissingen van onze tijd zijn.