Bitcoin is onverzekerd een verkeerd begrip

De achtergrond van Bitcoin

Geconfronteerd met de toenemende eis om de beschuldigingen, fouten, chargebacks en centralisatie van de macht te rechtvaardigen die achter modern fiat-geld liggen, 1 debatteren dat Bitcoin-tegenstanders steeds meer het alternatief aanvallen, is Bitcoin onverzekerd. Zoals Forbes-schrijver Tim Worstall bijvoorbeeld schrijft: "Natuurlijk is het waar dat echte wereldbanken (dat is een nuttige analogie voor Bitcoinica) de hele tijd worden beroofd en dit voorkomt niet dat mensen bankbiljetten gebruiken. gesteund door regeringen: overal bevat een depositoverzekering, dus als een paar overvallers zouden afstevenen met al het geld dat volgens JP Morgan had moeten alle inleggers worden vergoed door de depositogarantie van de overheid als JP Morgan failliet gaat. Bitcoin, duidelijk, heeft deze back-up niet. "

Maar dit argument is op vele manieren gebrekkig, waarvan de grootste is dat de notie dat een valuta "verzekerd" is, zinloos is. Verzekering is geen intrinsieke eigenschap van een valuta, het is een soort contract dat kan worden gesloten tussen elke groep mensen of verenigingen. De conceptuele fout die Worstall, samen met anderen die dit debat maken, creëert, is het krijgen van wat een hiërarchisch wereldbeeld zou kunnen worden genoemd: "de overheid" als een onderscheidend ding op zich beschouwen, als een instrument dat een inherent hoog niveau is vergeleken met alleen mensen en bedrijven die in een zandbak werken zoals uiteengezet door overheidswetten. Het feit is dat de overheid precies hetzelfde is als elke andere, en beweert dat de Amerikaanse dollar fundamenteel beschermd is en Bitcoin fundamenteel onstabiel is, omdat de overheid de regering steunt en de andere niet verkeerd is – overheden zijn ook feilbaar en oordelen van de hoge obligatierendementen van verschillende naties op de huidige markt, hebben beleggers bijna geen vertrouwen in de overheidsschuld die de kracht ondersteunt van verenigingen zoals de FDIC die Worstall heeft. De Bitcoin beleggingssector biedt al maanden verzekeringscontracten zoals credit default swaps aan, en als je een MtGox, Bitcoinica of een andere verzekerde storting wilt, is alles wat je hoeft te doen iemand vinden die je aanbetaling al aanbiedt of gewoon een post op het uitleenforum en vraag eenvoudig iemand om je dit soort service te verkopen. U kunt zelfs stukjes verzekering bij meerdere leveranciers kopen om uw totale risico te minimaliseren. Het is een kernkenmerk van Bitcoin als geheel dat de waarde, de veiligheid en zelfs de basis van het bestaan ​​niet worden ondersteund door gecentraliseerde associaties, maar door onveranderlijke wiskundige algoritmen aan de ene kant en de samenleving aan de andere kant. Veiligheid bevindt zich in diffusie van risico's, niet in een rigide raamwerk van elektriciteit.

Er is ook een praktisch punt dat moet worden geproduceerd. Als je een rekening van honderd dollar verwijdert, of het nu gaat om een ​​dief, oplichter of eenvoudige onzorgvuldigheid, ben je buiten de honderd dollar; er is geen verzekering om je te beschermen. Als u iemand geld geeft en hij in gebreke blijft, is er geen verzekering om u te beschermen. Je zou kunnen beweren dat als een klant elektronisch Amerikaanse dollars gebruikt het allemaal wordt afgeschermd door het banksysteem en dus uiteindelijk van de FDIC, en je zeker een terugvordering kunt doen om je geld te recupereren voor toevallige of kwaadwillige verliezen, maar dit geldt niet voor iedereen. Als u bijvoorbeeld een verkoper bent en u een frauduleuze terugvordering van een klant ontvangt, is er geen bescherming. In theorie kun je over deze kwestie naar de rechtbank stappen, maar de kosten hiervan zijn zo hoog dat het praktisch niet echt de moeite waard is. Dus met betrekking tot de internetbetalingsinfrastructuur biedt ons systeem helemaal geen verzekering; in plaats daarvan verandert het eenvoudigweg het risico van de ene partij naar de andere, in de prijs van vertragingen en vergoedingen die onaanvaardbaar zijn in een internet-geconnecteerde samenleving. Op manieren is dit kunstmatige 'merchant beware'-systeem zelfs nog erger dan het alternatief van de koper: terwijl klanten een vergelijkingswinkel kunnen hebben en weigeren om schaduwrijke verkopers te beheren, kunnen verkopers hun klanten niet virtueel kiezen en kiezen.

Bitcoin koopjes maken Black Friday bij Amazon Even Bigger _[en-nl]_2018-05-30 18-00-01--764 Reputaties worden nog steedsLast, Worstall is onjuist in het vergelijken van Bitcoinica in een bank. Bitcoinica is een handelsplatform met een hoog risicomarge dat speciaal is ontworpen voor mensen die graag 100% minder willen dan kostenfluctuaties die eens in de twee maanden plaatsvinden, dus de kans dat u uw rekeningsaldo kwijtraakt door het instorten van het platform is slechts een kleine toevoeging aan een risico dat er al is. Als u wilt dat uw contanten worden beschermd, hoeft u met Bitcoin helemaal geen financiële instelling te gebruiken; een offline of mind wallet-setup (of een combinatie van beide via multi-key transacties) is een veel beter alternatief en heeft een kleiner risico dan een storting op een account van een financiële instelling. Terwijl een bankdepot veilig is, tenzij de regering instort of de FDIC is uitgeschakeld, behoudt je opgeslagen privésleutel in een schatkist zijn waarde zolang er ten minste één persoon is gekoppeld aan het net die om Bitcoin geeft naar de mijne en steun de gemeenschap.

Bitcoin is in zijn huidige vorm inderdaad onzekerder en onstabieler in vergelijking met de Amerikaanse dollar, maar het grootste deel van het risico kan worden toegeschreven aan Bitcoin's kleinschaligheid, geen inherente zwakte van deze valuta. Naarmate Bitcoin aan populariteit wint en een meer en meer reguliere markt wordt, blijft zijn banksector groeien om aan de behoeften van zijn klanten te voldoen, en zelfs traditionele verzekeringsbedrijven zullen geneigd zijn overeenkomsten te sluiten met instellingen zoals Bitcoinica om te compenseren inleggers in geval van diefstal of faillissement.

Vanzelfsprekend is het niet risicoloos om uw bitcoins die zijn opgeslagen in een investering door derden of door speculatie te behouden. Het is een eenvoudige economische wet, waarbij elke investering die een winst (of rentevoet) genereert, ook een bedreiging vormt, en elk systeem dat beweert zonder de ander te leveren, is zeker een piramidespel of een Martingale-achtige opstelling die wiskundig is ontworpen om het risico weg te houden door het te richten op een kleine kans op volledige instorting. Bitcoin geeft u de vrijheid om uw eigen geld te beleggen op de manier die u wilt en de risico's te accepteren die samengaan met een investering, of uw geld op te slaan voor persoonlijk gebruik zonder een beroep te doen op welke instelling dan ook.