Bitcoin Mining Een nieuw betaalmiddel voor videogames

Bitcoin Exchange

De laatste tijd trok een frisse Bitcoin-startup, Coinlab genaamd, aanzienlijke aandacht in de gemeenschap, met een startkapitaal van $ 500.000 in investeerders uit Silicon Valley. Werken onder de slogan "Al uw gamers zijn gouden", wat de startup precies wil doen, is om game-bedrijven te helpen geld te verdienen met "welke 80% in het midden" – deze gebruikers die een grote betrokkenheid bij het spel hebben, maar niet genoeg van één om een ​​maandelijks abonnement te kopen of zwaar te spenderen aan virtuele goederen. Vanzelfsprekend is de methode die ze willen gebruiken Bitcoin-mijnen.

Het idee van Bitcoin-mijnen als een manier om voor software te betalen is niets nieuws. Ongeveer een jaar geleden trokken Javascript-mijnwerkers significante buzz aan toen sommigen beweerden dat achtergrondbrowser-mining Adsense zou kunnen vervangen als een manier om inkomsten te genereren via webinhoud. De huidige moeilijkheidswinsten hebben dit onpraktische idee gemaakt. "Dit was voorspelbaar, omdat Javascript eenvoudig toegang heeft tot de CPU van een pc, in plaats van de veel krachtiger GPU, nu GPU-mining nu mainstream is, zal het nooit meer significante winsten opleveren." Volgens hun berekeningen zal "de gemiddelde gamer genereren" 50 cent tot $ 2 per dag voor de spelbedrijven door die rekenkracht toegankelijk te maken, werkend aan meer dan $ 15 per deelnemer per maand. "Volgens deze schatting zou een niet-betalende klant van een game met Coinlab's service meer inkomsten kunnen genereren dan de betalende klant voor een traditionele MMORPG zoals World of Warcraft.

Bitcoin Mining Een nieuw betaalmiddel voor videogames _[en-nl]_2018-05-30 18-00-42--336 markt, en dus

Ervan uitgaande dat een computer 300 MH / s heeft (een redelijke schatting, te oordelen naar een informele peiling van afgelopen zomer), omdat de mijnfactor (USD elke dag per 100 MH / s) nu ongeveer $ 0,33 is, kan een deelnemer die Coinlabs desktop software uitvoert in staat zijn om het bedrijf $ 30 per maand te krijgen. Er zijn echter ernstige problemen met deze schatting.

Allereerst is het bedrijfsmodel niet schaalbaar. Voor een prijs van $ 5 genereert Bitcoin mining een totaal van $ 36000 per dag, of $ 13 miljoen per jaar, voor alle mijnwerkers, ongeacht hoeveel er zijn, en dit cijfer zal elk jaar dalen tot $ 6,5 miljoen. Coinlab krijgt op dat moment een aanzienlijk momentum als een resultaat van de aankomende waardevermindering van de mijnbouw in december (hoewel er een argument kan worden ingebracht dat de verschuiving tegelijkertijd de Bitcoin-prijs zal verhogen, waardoor een deel van deze vermindering ongedaan wordt gemaakt). Als de Bitcoin-mijnen elk 0,01% van de omzet van de game-industrie per $ 65 miljard moeten bedragen, zou het aantal gamers dat de industrie zou moeten aantrekken om elke extra dollar te pakken in het slechtste geval het oneindige benaderen – om te kunnen vangen 90% van de taart, je wilt voldoende hash-kracht hebben om 900% van de grootte van de taart te evenaren zoals het nu is (een saldo waarbij elke individuele gebruiker slechts $ 3 per maand zou verdienen in plaats van $ 30) en 100 zou vangen % van deze taart of meer is hopeloos. Een antwoord hierop is de omvang van deze Bitcoin-markt, en dus zal de Bitcoin-prijs stijgen, maar als dit gebeurt, zal het mijnbouwvoordeel waarschijnlijk blijven instorten, daarom is het onwaarschijnlijk dat mijnbouwopbrengsten ooit een paar miljard dollar per jaar kunnen transcenderen als het Bitcoin een significante wereldwijde valuta wordt.

Ten tweede, de aanname dat gamers computers zullen spelen die 24 uur per dag draaien, zal waarschijnlijk niet duren. Meest zorgwekkend van alles, het is de computationeel zwakste categorie van allemaal, tablets, die de achtergrond inhalen, omdat de middelste categorieën constant blijven. Laptops, netbooks en tablets zijn een stuk armer dan desktops in verhouding tot de hash-snelheid van de GPU, en zelfs de hashkracht die ze hebben, kan vaak niet worden gebruikt. Opschorten en overwinteren betekent dat ze voor een belangrijk deel van de dag weg zijn, en ook Bitcoin-mining op een computer die niet is aangesloten op een voedingsbron, zal de batterij onmiddellijk leegmaken, wat ertoe zal leiden dat veel mobiele gebruikers de software weigeren.

Ten slotte wordt de levensvatbaarheid van mijnbouwapparatuur voor algemene doeleinden tegelijkertijd in de andere richting bedreigd: die van technische mijnspaanders. In jaarlijkse tijd is mijnbouw hardware voor algemene doeleinden gedoemd om het identieke lot te ondergaan dat Javascript mining deed voordat het werd geboren.

Hoewel Bitcoin-mijnbouw softwareprogrammeurs op korte termijn een kleine verandering kan maken, is het niet alleen nutteloos voor deze functie, maar ook zeer milieuonvriendelijk. Als het bedrijfsmodel langer dan eens per jaar duurt, zal het misleidend zijn, omdat de onwetendheid van de consument over de prijs die hij betaalt voor de stroom die de mijnsoftware 's nachts verbruikt, zal zijn. Het Bitcoin-systeem, dat momenteel wordt bekritiseerd vanwege wat velen zien als een verspilling van macht, zou nog meer worden, met misschien een extra $ 50 miljoen per jaar aan ondoeltreffende hardware door simpelweg de investering te verhogen die een aanvaller nodig heeft om de gemeenschap te overmeesteren met slechts $ 1 miljoen. Als we onze wedstrijden met bitcoin willen betalen, moeten we misschien werken aan het creëren van een voor microtransacties geschikte Bitcoin-markt en kunnen gebruikers helpen snel en eenvoudig bitcoins te kopen, zodat ze de games rechtstreeks kunnen kopen.