Bitcoin moet over de missie gaan In plaats van het geld zegt MIT Media

MIT Media

Bitcoin moet over de missie zijn in plaats van het geld, zegt MIT Media Lab-oprichter Nicholas Negroponte bij het schalen van Bitcoin.De legendarische internetpionier Nicholas Negroponte, oprichter van het MIT Media Lab en het 1 Laptop per Child-initiatief (OLPC), gaven een controversieel gesprek in de Scaling Bitcoin-workshop in Montreal.

De Scaling Bitcoin-workshop concentreerde zich op het veilig verbeteren van de schaalbaarheid en het gedecentraliseerde karakter van het Bitcoin-systeem, en omvatte veel technische gesprekken over actuele kwesties zoals de discussie over de omvang van blokken en voorgestelde verbeteringen zoals bliksemnetwerken.Negroponte koos er echter voor om zich te onthouden van die technische implementatie-informatie en zich te concentreren op het grote geheel, de "raison d'tre" van Bitcoin, zijn politieke dimensie en de implicaties daarvan voor de evolutie van de samenleving, met een aanpak op hoog niveau die van zijn boek 'Being Digital' uit 1995 over de toekomst van het toen opkomende internet.

 

Negroponte zei zijn eerdere deelname aan DigiCash, een elektronisch valuta-bedrijf op basis van cryptograaf David Chaum in 1989. DigiCash, dat pionierde op anonieme elektronische transacties en vaak wordt beschouwd als een conceptuele voorloper van Bitcoin, failliet verklaard in 1998. Negroponte was een investeerder en ook de eerste voorzitter.Bitcoin moet over de missie gaan In plaats van het geld zegt MIT Media_[en-nl]_2018-05-30 18-00-57--706 oprichter Nicholas Negroponte bij het

"Digitale pseudoniemen zouden de individualiteit van Netizens beschermen tijdens hun zoektocht op het web. Chaum werd een fanaticus voor cyberlibertarians."

Ongeacht zijn eerdere betrokkenheid bij DigiCash en het idee van digitale transacties, komt Negroponte zeker niet over als een cyberlibertariër. Integendeel, hij identificeert zichzelf als een socialist. "Als het niet duidelijk is, ben ik ongeveer zo weinig als je kunt krijgen", zegt Negroponte aan het begin van de vraag-en-antwoordsessie na het gesprek. "Ik kom uit een tijdperk en een onderdeel van de wereld waar socialisme als goed werd gezien."

Negroponte opende zijn gesprek met drie anekdotes: het spontane gebruik van sky-lift e-tickets als een parallel geld van de mensen van een Zwitsers sky-resort; zijn ervaring als doel van cybercriminaliteit door hackers die hem via e-mail imiteerden en veel contanten uit zijn bankrekeningen uitten, die hij niet kon terugkrijgen, zelfs na tussenkomst van zijn broer John Negroponte, voormalig plaatsvervangend staatssecretaris van de VS; en zijn huidige avonturen in Griekenland toen de banken waren gesloten als gevolg van de Griekse crisis.

Negroponte is overtuigd van de waarde van Bitcoin.

"Ik zal niet teveel dingen bedenken die belangrijker zijn dan Bitcoin," zei hij. "En over het hoofd blazen, niet verpesten."

Veel mensen in het publiek applaudisseerden op dit punt, zoals libertariërs en crypto-anarchisten, maar die applaudisseerden niet veel nadat Negroponte zijn gedachten begon te verduidelijken over de beste manier om een ​​mooie toekomst voor Bitcoin te garanderen – met een socialist schuin.

Het ergste wat marketeers misschien doen, zou volgens Negroponte zijn Bitcoin te beschouwen als een snel-rijk-snel schema, aangezien Bitcon als zodanig zorgt voor aanzienlijke prijsschommelingen en afleveringen die mensen wegjagen van Bitcoin. In tegendeel, Bitcoin moet worden benaderd met een gevoel van missie – een missie om de wereld een betere plek te maken, zei hij. Negroponte drong er bij de ondernemers bij het publiek op aan om niet-winst te maken.

Soortgelijke factoren zijn ook van toepassing buiten Bitcoin. Negroponte, dat zelf betrokken was bij grofweg 60 startups, is kritisch over deze startup-cultuur. De startups van nu, volgens Negroponte, veroorzaken enorme brain drain.

"Sommige van de slimste kinderen worden uit de samenleving gezogen om met hun vrouwen en vriendjes de domme apps op verschillende iPads uit te voeren", zei hij (nog een applaus hier), in plaats van te werken aan grote, moeilijke kwesties.

 

"We wilden vliegende auto's, in plaats daarvan kregen we 140 tekens," zei Thiel.

Hoewel het gebruik van ondernemers en filantropen in technologie-ontwikkeling vaak wordt benadrukt, gelooft Negroponte dat ambtenaren ook een belangrijke rol te spelen hebben. Hij beschouwt wegen, openbaar vervoer, onderwijs en internet zelf als belangrijke delen van de infrastructuur van een civiele samenleving, die moet worden ontwikkeld vanuit de overheid en voor iedereen toegankelijk moet zijn, zonder prijs.

Valuta – zoals opkomende elektronische valuta's zoals Bitcoin – moet ook deel uitmaken van deze essentiële infrastructuur die door de overheid wordt geleverd, zei hij. Bitcoin is belangrijk vanuit een internationaal perspectief, zei Negroponte, en zou kunnen helpen bij het produceren van de broodnodige wereldwijde bestuursstructuren in een steeds meer gefragmenteerde wereld.

"verzocht Negroponte," als u denkt dat de overheid niets kan runnen, bezoek dan Zwitserland en maak een treinreis.

Negroponte's toespraak, die waarschijnlijk verhitte debatten zal uitlokken, kan worden geïnterpreteerd als zelfingenomen. In feite claimt het Digital Currency Initiative van MIT Media Lab, gebaseerd op Negroponte, een rol van arbitrage en leiderschap bij Bitcoin-verbeteringen, in prestigieuze academische settings, verre van get rich-quick-schema's, ook suggereerde Negroponte de functie van Media Lab op meerdere punten in de lezing.