Bitcoin Multisig-portemonnee De toekomst van Bitcoin

De toekomst van Bitcoin

Bitcoin-multisig-portefeuilles bieden een enorm potentieel voor het verhogen van de veiligheid van fondsen en het bieden van technologische hulpmiddelen voor het afdwingen van corporate governance. In de afgelopen maand hebben we gemerkt dat een groot aantal Bitcoin-services radicaal in de afgrond terechtkomt. Silk Road 2, de geplande opvolger van de anonieme markt van Silk Road die vorig jaar oktober werd gesloten, verloor $ 2,7 miljoen aan BTC, bestaande uit alle accountsaldi van gebruikers en heeft moeite om uit te zoeken hoe en of het ooit zal kunnen opnieuw starten.

MtGox, toen de grootste Bitcoin-markt ter wereld met een marktaandeel van meer dan 90%, de opnames begin februari stopte en sindsdien volledig is stilgelegd, toegeven dat hij maar liefst 750.000 BTC verloren heeft. Flexcoin, een oudere "bitcoin Bank", sloot af na het kwijtraken van 900 bitcoins, en een website genaamd Poloniex gaf haar gebruikers een kapsel in Cypriotische stijl na te hebben vastgesteld dat het rond de 75 BTC kort was.

Bitcoiners uit de hele wereld Meetin Amsterdam _[en-nl]_2018-05-30 18-01-33--272 op laag niveauSommige mensen, in eerste instantie zoals ikzelf, zien dit als een "wisseling van de wacht" -moment voor de Bitcoin-gemeenschap, zelfs als het amateur- en slecht beheerde diensten waren die verantwoordelijk waren voor hun eigen diefstallen en professionals binnen zouden komen en het overnemen. Als dat slechts een of twee diefstallen waren, dan zou dat echt een verstandige en volledig bevredigende verklaring zijn.

In werkelijkheid verliezen Bitcoin-gebruikers en -services elke week aanzienlijke sommen bitcoin en zonder terugboekingsachtige consumentenbescherming zijn er veel spraakmakende verhalen van organisaties, met name in de bitcoin-mijnsector, die bitcoins van gebruikers gebruiken en gewoon leveren een product van lage kwaliteit enkele maanden te laat, op het einde. Gezien de enorme hoeveelheid van deze omstandigheden, en ook de enorme moeilijkheid dat zelfs zeer capabele individuen worden geconfronteerd met pogingen om hun geld veilig te stellen, is een groot deel van de intelligentsia en de pers bereid om Bitcoin 1.0 dood aan te kondigen tenzij er meer gebruik van Bitcoin is multisig portemonnee.

Zoals het moet zijn; Bitcoin 1.0 bestaat al vijf decennia en is gegeven wat we nu weten al een verouderde technologie. In plaats daarvan is het nu tijd voor Bitcoin 1.5 om te gloeien.

Voer een Bitcoin Multisig-portemonnee in.

Dus wat is Bitcoin 1.0 en wat is Bitcoin 1.5, ik sta er zo moedig voor om het te vervangen? Kort gezegd kan Bitcoin 1.0 worden omschreven als een eenvoudig verzend-ontvangsysteem. In een Bitcoin-account is er een verzameling Bitcoin-adressen van 34 tekens, zoals 1JwSSubhmg6iPtRjtyqhUYYH7bZg3Lfy1T, die u kunt gebruiken om bitcoins te ontvangen, en elke spraak heeft een bijbehorende privésleutel van 64 tekens, in een dergelijk geval c4bbcb1fbec99d65bf59d85c8cb62ee2db963f0fe106f483d9afa73bd4e39a8a, die kan worden gebruikt om wijden bitcoins die naar de speech worden gestuurd.Persoonlijke sleutels moeten veilig worden bewaard en alleen worden gebruikt wanneer u een transactie wilt melden. Bitcoin-adressen kunnen vrij worden uitgedeeld aan de hele wereld. En hoe Bitcoin-multisig-portefeuilles zijn beveiligd. Als het mogelijk is om de enkele privésleutel veilig te houden, is alles in orde; als je verliest dat het geld weg is, en als iemand anders er toegang toe krijgt, zijn je geld ook weg – eigenlijk hetzelfde beveiligingsmodel dat we hebben met fysiek geld, behalve duizend keer meer glad.

De technologie die ik Bitcoin 1.5 noem is een concept dat voor het eerst werd ontwikkeld en geformaliseerd tot het standaard Bitcoin-protocol in 2011 en 2012: multisignatuurtransacties. In een conventionele Bitcoin-account, zoals hierboven uitgelegd, hebt u Bitcoin-adressen, waarbij elke toespraak één gerelateerde privésleutel heeft die de sleutelhouder volledige controle over de fondsen verleent.

Met bitcoin-multisignatuuradressen kunt u een Bitcoin-toespraak houden met drie gerelateerde privésleutels, zodat u er twee nodig hebt om het geld te besteden. In theorie kun je ook een-van-drie, vijf-van-vijf of zes-van-elf adressen krijgen; het gebeurt gewoon dat twee-van-drie gemakkelijk de meest nuttige combinatie is.

Selecteer uw eigen arbiter.

Dus hoe kan multisig in de praktijk worden gebruikt? De eerste belangrijke use case van het protocol is klantbescherming. Telkens wanneer u een betaling verricht met een creditcard, kunt u een 'terugvordering' aanvragen, ook als u later niet het product ontvangt waarvoor u hebt betaald. De handelaar kan de terugvordering aannemen, het geld terugsturen (dat gebeurt standaard), of de concurrentie, het starten van een arbitrageproces waarbij het creditcardbedrijf beslist of u of de handelaar de beste argumenten heeft.

Met Bitcoin (of in plaats daarvan Bitcoin 1.0) zijn transacties definitief. Zodra u voor een artikel betaalt, zijn uw tegoeden verdwenen. En in Bitcoin 1.0 vonden we dit fantastisch; hoewel het consumenten schaadt om geen terugboekingen te krijgen, zouden we zeggen, het helpt winkeliers meer, en op de lange termijn zou dit ertoe leiden dat retailers hun kosten verlagen en iedereen ten goede komen. In bepaalde sectoren is dit argument zeer geschikt; anderen is het echter niet. En in Bitcoin 1.5 realiseren we ons dat we in plaats daarvan een echte oplossing voor het probleem geven: escrow.Bob ziet dat de betaling is gedaan en bevestigt dat de bestelling en het artikel wordt verzonden.

Als Alice het item ontvangt, finaliseert Alice de transactie door een transactie te maken die de $ 20 van de multisig naar Bob verzendt, ondertekent en doorgeeft aan Bob. Bob ondertekent vervolgens de transcation en publiceert deze met de vereiste twee handtekeningen.Maar wat gebeurt er als Bob beweert het product te hebben verzonden en Alice weigert het geld vrij te geven? Vervolgens nemen Alice of Bob contact op met Martin en Martin bepaalt of Alice of Bob de betere zaak heeft

Momenteel pioniert de site op dit soort aanpak bitrated.com; de interface bij Bitrated is instinctief genoeg voor handmatige transacties, zoals contracten en arbeidsovereenkomsten, maar het is verre van ideaal voor betalingen tussen consumenten en verkopers. Idealiter zouden marktplaatsen en betalingsverwerkers zoals BitPay multisig-technologie direct in hun betalingsplatform opnemen en Bitcoin multisig-portefeuilles zouden een eenvoudige interface voor het finaliseren van transacties bevatten; als het goed wordt gedaan, kan de ervaring net zo eenvoudig zijn als Bitpay of Paypal nu zijn.

Dus al met al, op voorwaarde dat deze multisig-aanpak tussenpersonen nodig heeft die kosten in rekening brengen, hoe is het dan beter dan Paypal? In bepaalde omstandigheden, zoals wanneer u een aankoop doet bij een grote gerenommeerde onderneming of wanneer u geld stuurt naar een werknemer of aannemer heeft u een bewezen relatie met en hoop, zijn tussenpersonen overbodig; gewoon oud A naar B stuurt de functie prima.

Het geven van goede doelen is een soortgelijke omstandigheid, want goede doelen zijn je niets verschuldigd als je ze in bijna elk geval geld stuurt. Soms is de ideale scheidsrechter voor een specifieke transactie een gespecialiseerde entiteit die dat specifieke werk veel beter kan; Als u bijvoorbeeld virtuele producten aanbrengt, is de ideale scheidsrechter de exploitant van het platform waarop de digitale goederen zich bevinden, omdat deze zeer snel kunnen bepalen of een bepaald virtueel goed is verzonden.

Soms wilt u misschien een generieke scheidsrechter, maar u bevindt zich in een sector waar reguliere leveranciers te plichtmatig zijn om met de taak om te gaan. En, natuurlijk, op andere momenten is een generieke Paypal-achtige instelling echt de beste aanpak. Met bitcoin-multisig-wallets kunt u eenvoudig een andere arbiter kiezen voor elke transactie en betaalt u alleen wanneer u echt gebruik maakt van arbitrage; transacties die doorgaan zoals gepland zijn 0% commissie.

Hoewel escrow met meerdere tekens een zeer interessant programma op zich is, is er een ander, veel groter probleem dat multitignatuurtransacties kunnen oplossen, en toch is er een verantwoordelijk geweest voor misschien wel het belangrijkste aandeel van Bitcoins ongunstige associaties van de media, zelfs dunner dan zijde Road, in de laatste 3 decennia. Die kwestie is de zorg van veiligheid en vertrouwen.

Een van de grotere filosofische scheidslijnen in de loop van de geschiedenis van de mensheid was er één tussen twee verschillende procedures om veiligheid te bereiken. Een van hen is individualisme: elk individu heeft de macht en de verantwoordelijkheid om zichzelf en zijn familie rechtstreeks te beschermen door de allerbeste tools op basisniveau te plaatsen om dit direct onder eigen controle te doen.

Een andere is delegatie: vertrouwen in gecentraliseerde autoriteiten met een hoog niveau van fondsen en expertise om de beveiliging voor iedereen te beheren. In de VS is dit de dichotomie tussen elk gezin dat een pistool in zijn kast bewaart in plaats van civiel-eigenaar geweren te hebben en de politie de klus te klaren. Op Cyprus is het de vraag of je je geld onder een matras of op de bank wilt opslaan. In elk geval hebben beide zijden van het argument hun eigen merites en hebben beide partijen hun eigen fouten.En dezelfde situatie gaat met Bitcoin. Sommige mensen, geconfronteerd met het grote aantal uitwisselingen dat gehackt wordt, zien technologieën zoals papieren portefeuilles, offline laptops en brainwallets met voorgedrukte gebruikersnamen en tekens met twintig tekens als oplossing; in feite een terugkeer naar de beproefde en meest beproefde methoden om goud uit de twintigste eeuw op te slaan en een beetje meer complex technisch magisch ingebouwd.

Anderen zien echter het pure probleem dat zelfs technisch bekwame individuen hun fondsen naar behoren kunnen veiligstellen en betere gecentraliseerde diensten, zoals Coinbase, als de oplossing kunnen vinden. In het geval van fysieke beveiliging, ofwel de grootschalige overwinning van een enkele strategie of een primitieve lineaire combinatie van beide: gecentraliseerde opslag van 90% van iemands geld en lokale opslag van 10%, of het houden van een pistool maar het gebruiken ervan opgesloten in een veilig in de kelder, zou de enige mogelijkheid zijn.

En in het geval van Bitcoin 1.0 geldt hetzelfde ook. In het geval van Bitcoin 1.5 werken we echter met een enorme factum rechtshandhaving en gedecentraliseerde technologie, dus we kunnen veel slimmer zijn met hoe we twee benaderingen combineren – mogelijk haalt het waarschijnlijk het beste uit beide werelden.

Leiding geven aan de lading.

Een ander bedrijf dat de Bitcoin 1.5-technologieën wereldwijd aanbiedt, is CryptoCorp, gemaakt door Ryan Singer, mede-oprichter van Tradehill. Het kernaanbod van CryptoCorp is iets dat een groot aantal mensen, waaronder ikzelf, al bijna een jaar probeert uit te voeren en voort te zetten: multisignatuur handelsvakken.

De manier waarop een multisignature bitcoin-portemonnee werkt, is eenvoudig. In plaats van dat het Bitcoin-adres één privésleutel heeft, heeft het drie. 1 privésleutel wordt semi-veilig opgeslagen, net als in een conventionele Bitcoin-portemonnee. De tweede sleutel van de gebruiker wordt opgedragen om veilig te bewaren (bijv. Op een kluisje) en de volgende sleutel wordt op de machine opgeslagen.

Normaal gesproken, wanneer u uw geld wilt uitgeven, zal uw portemonnee een transactie uitvoeren en signaleren en dan kan de transactie worden doorgegeven aan de host. Bij de eenvoudigste implementatie zou de host u dan moeten vragen om een ​​code van het Google Authenticator-programma in uw smartphone in te voeren om nog een verificatie uit te breiden, eigenlijk is het u die het geld wenst te verzenden, en na succesvolle verificatie kan het vervolgens de transactie signaleren en zend de transactie uit met twee handtekeningen voor de community.Wat CryptoCorp aan het doen is, is dit basisidee aannemen en twee grote verbeteringen aanbrengen. Om te beginnen introduceert CryptoCorp een technologie waarvoor 'hiërarchische deterministische multisignatuur'-portefeuilles (HDM) nodig zijn; dat wil zeggen, in plaats van het hebben van drie privésleutels, vindt u 3 deterministische portefeuilles (in feite zaden waarvan een potentieel oneindig aantal privésleutels kan worden geproduceerd).

Adres 0 van de HDM-portefeuille wordt geproduceerd door publieke sleutel 0 te combineren met het eerste zaad, mensen-sleutel 0 van het tweede zaad en publieke sleutel 0 van het derde zaad, enzovoort voor toespraken 1, 2, enz. Dit staat de CryptoCorp toe portefeuilles om verschillende adressen voor eenzaamheid te hebben, zoals Bitcoin-portefeuilles kunnen en de multi-signatuurregistratie kan desalniettemin worden uitgevoerd als vóór Seconden, en wat nog belangrijker is, CryptoCorp doet veel meer dan alleen het uitvoeren van tweefactorauthenticatie. Telkens wanneer de CryptoCorp-server een transactie ontvangt om te cosignen, zal deze de transactie uitvoeren via een complex machine-learning fraudedetectiemodel waarbij rekening wordt gehouden met het bedrag, de frequentie en het volume van eerdere transacties en de identiteit van de ontvanger, en wordt de transactie een risicoscore.

Als de risicoscore wordt verminderd, zal de host de transactie gewoon mede ondertekenen zonder te vragen. Als de risicoscore hoger is, kan de host om een ​​standaard twee-factor bevestiging via Google Authenticator vragen of door een code als tekstbericht naar het telefoonnummer van de gebruiker te sturen. E-mailbevestiging is een andere optie. Bij zeer grote risiconiveaus markeert de host de transactie voor handmatige beoordeling en kan een tussenhandelaar zelfs een telefoongesprek voeren of KYC-stijlverificatie nodig hebben.

Wat belangrijk is om op te merken, is dat niets daarvan nieuw is; deze risicomaatstaven worden al meer dan tien jaar gebruikt door reguliere banken en financiële instellingen en ze bestaan ​​al meer dan een eeuw in een low-tech type in het soort uitbetalingslimieten.

Alles wat CryptoCorp doet, is het trouwen met deze voordelen van het standaard financiële systeem met het efficiëntie- en vertrouwensvrije karakter van Bitcoin – ook al vereenvoudigt CryptoCorp uw transactie die u nog kunt verwerken door uw tweede sleutel uit uw kluis te halen, en als CryptoCorp pogingen om uw geld te grijpen, zouden ze niet kunnen, omdat ze maar één sleutel hebben.

De toekomst van Cryptocurrency.

Dus hoe ziet het Bitcoin-universum van 2015 eruit? Om te beginnen, als CryptoCorp volgens plan verloopt of CryptoCorp uitvalt en een of andere concurrent beslist om de leiding te nemen, begint bijna elke spraak met een '3'. Het onderzoek van "waar zou u uw geld opslaan?" Zal dood zijn; in plaats daarvan is de vraag: "wat zijn de opnamevoorwaarden van dit account en wat is het beleid van elke sleutel?".De manier waarop CryptoCorp is gemaakt, is een zeer modulaire "verificatie-oracle" -ondersteuning die iedereen kan aansluiten.Als een gebruiker zijn portemonnee wil maken, heeft CryptoCorp een van de sleutelhouders, dan kunnen ze dat. Als een bedrijf CryptoCorp en een vergelijkbare concurrent wil bezitten, dient het als twee van de vijf treasurers, zij zullen in staat zijn om; de inherente wiskunde is precies hetzelfde.

Op de lange termijn wordt het bitcoin-multisig-wallet-verhaal nog interessanter nadat cryptocurrency 2.0-technologieën volledig kantelen. Smart-contractprogramma's van de volgende generatie stellen gebruikers in staat willekeurige voorwaarden voor opname op accounts in te stellen; een persoon kan bijvoorbeeld een account krijgen met de regel dat iemand van een bepaalde vijf partijen tot 1 procent per dag kan verdienen, en drie van vijf partijen kunnen alles intrekken.Je kunt een testament maken door een account samen te stellen zodat je zoon elk bedrag kan opnemen, maar met een vertraging van zes maanden, waarbij de accounteigenaar het geld terug kan krijgen als ze nog in leven zijn. In deze scenario's spelen orakels in CryptoCorp-stijl een veel grotere rol op de planeet met cryptocurrency en kunnen ze zelfs fuseren met particuliere bemiddelingsfirma's; als het een consumentenkoopconflict is, een arbeidscontract of een individu beschermt tegen diefstal van zijn eigen sleutels, is het uiteindelijk allemaal een kwestie van algoritmisch en menselijk oordeel om te kiezen of een bitcoin multisig-transactie al dan niet wordt gesignaleerd met een Bitcoin multisig-portemonnee. Terwijl we hier aan de andere kant zitten van wat wel eens de 'grote catastrofe van MtGox' zou kunnen worden, is de fusie van cryptografie en fondsen nog maar net begonnen.