Bitcoin-prijsanalyse Bitcoin raakt opnieuw gouden pariteit

Bitcoin raakt

Interessant is dat goud als component veel voordelen heeft ten opzichte van andere kansen als een valuta-aanvraag. Wellicht is Bitcoin, met zijn veilige netwerk en nut, een veel betere versie van goud voor het digitale tijdperk van nu. De emotionele weerstand van de goudprijs en bitcoin-prijspariteit is bij veel dealers gehouden, met name bij handelaren in FOREX-markten. Het is ook een metriek die vaak wordt aangeprezen in populaire media. Kan een digitaal activum echt meer waard zijn dan een fysiek goed dat de tand des tijds heeft doorstaan?

Laten we enkele grafieken bekijken:

Zelfs vóór januari had bitcoin grote winsten gemaakt op de goudprijs, waardoor de pariteitskloof de afgelopen maanden zeer snel werd gesloten, omdat goud in een zijwaartse variëteit bleef. De indicator geeft op dit moment de prijs weer die nagenoeg gelijk is. Om dat apart te bekijken, kunnen we twee items zien: BTC-USD heeft een schone break gemaakt boven XAU-USD en BTC-CNY blijft onder XAU-CNY.

Bitcoin-prijsanalyse Bitcoin-bulls Vind respijt langs grote steun_[en-nl]_2018-05-30 18-01-09--613 in een goedeIn januari, toen BTC-CNY de goudpariteit bereikte, deed BTC-USD dat niet. Dit was grotendeels het gevolg van de grotere vraag in BTC-CNY versus BTC-USD. Het precieze tegenovergestelde kan gezegd worden voor de huidige marktomstandigheden. De prijs van Bitcoin wordt bepaald door de USD-vraag, dus BTC-USD heeft de gouden pariteit gebroken, terwijl BTC-CNY dat niet heeft gedaan.

Naar mijn mening zal de goudpariteit niet echt worden verbroken totdat de indicator van de BTC-USD en BTC-CNY boven hun verschillende goudtarieven liggen. De huidige dichotomie suggereert dat, net zoals BTC-CNY in januari was overgewaardeerd toen het de gouden pariteit brak, BTC-USD waarschijnlijk nu overbought is.

Nu de COIN ETF-beslissing snel nadert op 11 maart, is de USD-vraag langzamerhand bepalend voor een goedkeuringsbesluit van de SEC. Ik zou verwachten dat BTC-USD vóór de ETF-beslissing boven XAU-USD blijft vasthouden, wanneer we het 'Koop het gerucht, verkoop de informatie'-paradigma zullen zien, waardoor de BTC-USD-prijs weer onder de goudpariteit zal worden verdeeld.

Ook al is het een opwindende mijlpaal voor Bitcoin, het is grotendeels een ideologische hobbel op de weg en heeft weinig betekenis voor het netwerk of de toekomstige prijs. Gebaseerd op nut, gemakkelijke toegang, fungibiliteit, opslag en veiligheid, bitcoin staat ver boven goud voor de wereld van nu. Immers, bitcoin is gemakkelijk te besteden, maar het is zeldzaam om een ​​handelaar te vinden, online of anders, die goud als betaling accepteert.

Beleggen en handelen in elektronische activa zoals bitcoin is zeer speculatief en heeft veel gevaren. Deze analyse is voor informatieve doeleinden en mag niet worden beschouwd als beleggingsadvies. Verklaringen en fiscale informatie over en BTCMedia-gerelateerde sites weerspiegelen niet noodzakelijk de mening van BTCMedia en mogen niet worden geïnterpreteerd als een goedkeuring of aanbeveling om te kopen, verkopen of vast te houden. In het verleden behaalde resultaten zijn niet noodzakelijk indicatief voor toekomstige resultaten.