Bitcoin-prijsanalyse Bitcoingezichten Pivot al Ondersteuning als Bulls-uitlaat

De beurs

Na het bekijken van een rally in de $ 11.000, is bitcoin erin geslaagd terug te trekken naar het $ 9.000 bereik en heeft een aantal bullish investeerders in de war gebracht. De aanvankelijke bullish rally leek veelbelovend omdat het het macro dalende kanaal dat de voorbije twee maanden een groot deel van de markt domineerde, brak:

Figuur 1: BTC-USD, 6-Hour Candles, Descending Channel.De uitbraak van het dalende kanaal (rode stippellijn) gaf hoop aan veel bullish investeerders omdat het blijkbaar het einde van de downtrend betekende en mogelijk het begin was van een aanhoudende bullish verandering. Het volume nam toe en de kosten hebben alle zeilen bijgezet. Echter, na een paar dagen van sterke bullish motie, de kosten hebben een scherpe afslag en failliet de regerende station dat de bullish rally van de $ 6.000s samengevat:

Zoals opgemerkt in de BTC-USD marktplaatsevaluatie, was er een potentieel distributiehandelsassortiment (TR) dat aan de gang was, en ik zei dat een doorbraak over de TR waarschijnlijk was. Als de markt er echter in zou slagen om uit te breken en zich binnen de TR opnieuw te verenigen, zou dat mogelijk het begin van een aanhoudende daling betekenen:

Gisteren zag de markt een sterke druk onder de TR, waar het een bodem wist te vinden rond het $ 9.600 bereik. Na het lokaliseren van een buurtonderkant keerde de markt terug naar de TR vanaf de onderkant en werd uiteindelijk verworpen door de TR, wat een potentieel laatste toevoerpunt (LPSY) voor de TR aangeeft. Op dit moment zweeft de markt net onder de TR en bevindt zich op het kantelpunt van het breken van een sterke service. Als we erachter komen hoe we de sterke ondersteuning rond de 38% retracement-waarden (weergegeven in figuur 3) kunnen verbreken, verwacht ik een wijdverspreide capitulatie die zal resulteren in een terugkeer naar het bearish-station zoals weergegeven in figuur 1. Het is volledig mogelijk dat we zou opnieuw een terugkeer naar de TR kunnen zien, dus ik sluit het potentieel voor een bullish rally op korte termijn niet uit. Ik heb echter op het moment weinig hoop voor een hervatting van de macro-uptrend.

Als we erachter komen hoe we nieuwe dieptepunten kunnen pushen, verwacht ik ondersteuning te vinden in de verminderde $ 9.000, omdat dit de uitbraak van de huidige mislukte rally aangeeft. Van daaruit zullen we de marktvereisten opnieuw moeten beoordelen, maar voor nu heb ik heel weinig vertrouwen in een bullish voortzetting.

Na een sterke opwaartse trend en na een uitbraak van het dalende dalende kanaal, zag de markt een sterke terugval. De sterke pullback markeert een potentieel distributiehandelsbereik op de 30 minuten durende kaarsen. Er kunnen nieuwe dieptepunten liggen voor bitcoin omdat het bepaalt of de stieren te uitgeput zijn om de koopdruk te behouden.

Handelen en beleggen in digitale activa zoals bitcoin en ether is extreem speculatief en bevat veel risico's. Deze evaluatie dient ter informatie en mag niet als beleggingsadvies worden beschouwd. Verklaringen en fiscale informatie over en BTC Media gerelateerde sites weerspiegelen niet noodzakelijk de mening van BTC Media en mogen niet worden geïnterpreteerd als een goedkeuring of aanbeveling om te kopen, verkopen of vast te houden. In het verleden behaalde resultaten zijn niet noodzakelijk indicatief voor toekomstige resultaten.