Bitcoin Privacy Vertrouwelijke Transacties Feature Can Fix

Bitcoin Privacy

Andrew Poelstra is een wiskundige bij Blockstream en maakte onlangs deel uit van een paneldiscussie over verbeteringen voor Bitcoin tijdens de 2016 MIT Bitcoin Expo. In het hele panel heeft Poelstra gesproken over Confidential Transactions, een privacybevorderend kenmerk waaraan hij werkte met Blockstream-mede-oprichters en Bitcoin Core-bijdragers Greg Maxwell en Pieter Wuille.Een van de belangrijkste motieven die Blockstream aan vertrouwelijke transacties hecht, is het beschermen van de censuurresistente eigenschappen van Bitcoin samen met andere blockchains.

Schaalbaarheid is niet het enige probleem met Bitcoin.

Hoewel oplossingen voor schaalbaarheid de laatste tijd een belangrijk controversieel onderwerp zijn, begrijpt Poelstra dat dit niet het enige echte probleem is. Tijdens zijn recente verschijning op de MIT Bitcoin Expo wees Poelstra op de problemen met het algemene openbare karakter van Bitcoin-transacties:

"Onlangs hebben we het gehad over schaalvergroting en centralisatie, maar dat is niet het enige probleem met Bitcoin, deze kan enigszins aantrekkelijk zijn, dat wil zeggen dat alle transacties openbaar zijn en alle informatie in alle transacties openbaar is. laat een heleboel analyses toe… [Mensen] kunnen veel afleiden over transacties, alleen in de bedragen, evenals de vorm van de transacties. "

Er zijn inderdaad een aantal verschillende startups die werken aan het deanonymiseren van de Bitcoin-blockchain elke dag. In het verleden heeft de mede-oprichter van Stash en Open Transactions-maker Chris Odom verklaard dat deze bedrijven failliet kunnen gaan omdat er meer privacyverbeterende kenmerken zijn toegestaan ​​op de blockchain.

Centralisatie van de mijnen bedreigt de weerstand van censuur.

Bitcoin heeft waarde omdat het kan worden gebruikt om transacties te voltooien die waarschijnlijk worden gecensureerd op aanvullende betalingsnetwerken. Andrew Poelstra is toegewijd aan het behoud van dit aspect van de technologie.

De centralisatie van mijnbouw is een van de huidige zwakke punten in Bitcoin omdat de aanvalsvector is geopend toen de mannen en vrouwen die transacties verwerken mogelijk transacties kunnen identificeren die zij of regelgevers niet leuk vinden. Poelstra sloeg op dit punt tijdens de paneldiscussie op de MIT Bitcoin Expo:

"Een reden waarom mensen zich zorgen maken over de centralisatie van mijnbouw is dat mijnwerkers, soort van, poortwachters zijn om precies uit te leggen wat transacties in de blockchain kunnen en wat dat niet kan."

Bitcoin Privacy Vertrouwelijke Transacties Feature Can Fix_[en-nl]_2018-05-30 18-01-24--748 Hoewel oplossingen voor

Deze noodzaak om de negatieve vertakkingen van de centralisatie van Bitcoin mining te verzwakken, is wat Poelstra en anderen dwingt om te werken aan vertrouwelijke transacties. Samen met Vertrouwelijke transacties wordt eenzaamheid verbeterd door de nummers die geassocieerd zijn met Bitcoin-transacties cryptografisch te maskeren. Wanneer dit privacyverhogende kenmerk wordt gebruikt, kunnen kijkers waarschijnlijk niet achterhalen welke adressen wijzigingsadressen zijn, wat betekent dat het moeilijk is te zeggen dat Bitcoin-adres een betaling ontvangt.

CoinJoin, in eerste instantie voorgesteld door Greg Maxwell, bestaat sinds 2013, maar er zijn nog steeds enkele belangrijke problemen met de op privacy gerichte tool. Poelstra zei hoe vertrouwelijke transacties CoinJoin kunnen verbeteren tijdens de paneldiscussie:

"Het is heel moeilijk om een ​​CoinJoin op een manier te doen die de privacy verbetert, en het is ook nogal moeilijk om te meten hoeveel privacy we ontvangen. Door bedragen te verbergen, laten we transacties combineren op een manier dat we niet meer deze duidelijke correlatie hebben. Vertrouwelijke transacties], ik heb een paar uitgangen, Mark heeft twee of drie uitgangen en niemand kan de cijfers zien. Als we ze samenvoegen, is het nu een hoop uitgangen waaraan niemand anders is gekoppeld. "

Met het oog op de schaalbaarheid, is Blockstream gericht geweest op het zo effectief mogelijk maken van vertrouwelijke transacties. Wanneer vertrouwelijke transacties worden gekoppeld aan CoinJoin, wordt het aanzienlijk uitdagender om transacties als mijnwerker te censureren omdat er meer problemen zijn met het identificeren van de personen achter bepaalde transacties.