Bitcoin revolutie in de manier waarop consumenten muziek

Bitcoin-muziek

Tegenwoordig is de muziekconsumptie krachtiger dan ooit, maar je zult waarschijnlijk niet verbaasd zijn dat een groot aantal klanten abonnementsgebaseerde platforms worden in plaats van dat ze daadwerkelijk nummers of albums kopen. Het grootste deel van dit verbruik komt van streaming; bedrijven zoals Spotify, Pandora en Rhapsody leiden deze trend. Maar er zijn veel artiesten die een aantal van deze methoden opnemen om hun fans handige en gemakkelijke methoden te geven om nieuwe muziek te leren kennen. Hoewel de meeste van deze artiesten het gebruik van Spotify en andere streamingprogramma's omarmen, zijn we begonnen te kijken naar wat een monumentale verschuiving zou kunnen zijn in de manier waarop muziek online wordt gekocht; waardoor consumenten Bitcoin kunnen gebruiken om nieuwe muziek te kopen.

In de afgelopen maand hebben nationaal bekende artiesten zoals 50 Cent en meest recentelijk, Mastodon, hun steun aan Bitcoin-betalingen bevestigd. Momenteel onder Masters van Warner Brothers, is Mastodon de eerste grote platenmaatschappij die Bitcoin accepteert. De in Atlanta geboren hardrockgroep is een van de meest welvarende bands binnen het genre van de afgelopen tien jaar en is een partnerschap aangegaan met BitPay, een Bitcoin-betalingsprocessor en mede-inwoners van Atlanta.

Waarom zouden artiesten Bitcoin accepteren?

Voor kunstenaars biedt Bitcoin verschillende voordelen, zoals kosten voor het verwerken van de software, transactiebeveiliging, lage fraudedreiging, geen terugboekingen en verhoogde kwetsbaarheid voor nieuwe markten. Bitcoin stelt kunstenaars ook in staat om meer aanwezig te zijn op nieuwe en huidige platforms, door ondersteuning te bieden voor technologische innovatie en door interesse van nieuwe geliefden te forceren. Muzikanten kunnen bijvoorbeeld sociale programma's zoals Reddit gebruiken om het woord te verspreiden in de zich ontwikkelende Bitcoin-, muziek- en technologiegemeenschappen, terwijl ze ook hun boodschap verspreiden over hun huidige sociale programma's. In termen van onafhankelijke kunstenaars genereert Bitcoin ook de mogelijkheid om volledige controle over het geld van een single te krijgen, vanwege de gedecentraliseerde aard. Door samen te werken met een betalingsprocessor zoals BitPay, kan elke muzikant die ervoor kiest om Bitcoin te accepteren de keuze maken om zijn geld van Bitcoin te houden of om zich in hun eigen valuta te vestigen.Bitcoin volgens Regulators Money Currency Property en Nowa_[en-nl]_2018-05-30 17-59-46--460 virtuele valuta

Voor een groep als Mastodon, die momenteel Bitcoin accepteert voor de verkoop van haar nieuwe album "After More" Round the Sun, '' "kan het gebruik van digitaal geld in de audio-industrie vele andere regio's van pogingen van een kunstenaar helpen. Een groep op enig moment in zijn loopbaan krijgt het grootste deel van zijn service van merchandiseverkopen. Onafhankelijk of ondertekend bij een groot label, Bitcoin helpt artiesten veel geld te besparen op verwerkingskosten voor creditcards. Bitcoin kan kunstenaars in staat stellen om meer controle te hebben over hun bedrijf als geheel, terwijl ze ook bekend worden bij nieuwe geliefden; deze en de lage handelskosten van Bitcoin hebben het vermogen om een ​​revolutie teweeg te brengen in de manier waarop muzikanten zaken doen en de manier waarop enthousiastelingen merchandise en muziek kopen.

Muziekliefhebbers en concertbezoekers kunnen hun creditcards / betaalpassen en geld in huis teruggeven. Door Bitcoin te gebruiken om merchandise en muziek van je favoriete artiest te verkrijgen, steun je ze meer dan ooit tevoren. Bovendien, vanwege de handelsveiligheid van Bitcoin, hoeft u zich geen zorgen te maken over frauduleuze aankopen of het verliezen van uw portemonnee, omdat uw volledige saldo wordt opgeslagen op uw mobiele apparaat. Veel artiesten zullen ook liefhebbers geven die met Bitcoin toegang tot exclusief materiaal betalen. Door bijvoorbeeld het volgende album "After More" Round the Sun van Mastodon vooraf te bestellen, krijg je twee downloadbare nummers voor de officiële lancering van het record op 24 juni.

Naarmate meer platenlabels, muzikanten en geliefden achter deze nieuwe en innovatieve betaalmethode komen, zal het gebruik van Bitcoin uit de audio-industrie en in alle fancommunity's blijven groeien. Muziekgroepen zoeken altijd naar manieren om te verschillen. Bitcoin biedt kansen die wederzijds voordelig zijn voor liefhebbers, artiesten en labels.