Bitcoiners uit de hele wereld Meetin Amsterdam

Bitcoin-conferentie

Bitcoiners uit de hele wereld ontmoeten elkaar in Amsterdam.In de afgelopen 3 dagen vonden we dit seizoen in Amsterdam de vierde grote Bitcoin-conferentie, na de Bitcoin-conferentie in San Jose in mei en beide in Londen en New York in juli. De gelegenheid bracht ongeveer tweehonderd mensen van over de hele wereld samen, en verpakt in 3 dagen van presentaties en paneldiscussies over Bitcoin-bedrijven, softwareontwikkeling, overheidsregulering en zelfs economie. Veel bedrijven maakten van de gelegenheid gebruik om hun aanwezigheid voor het eerst aan te kondigen via stands of presentaties, en veel bestaande bedrijven hebben nieuwe functies of producten aangekondigd; misschien was de meest belangrijke aankondiging dat Ripple momenteel toegankelijk is.

In tegenstelling tot de conferentie in Londen, en net als de conferentie in San Jose, was de belangrijkste focus van de gelegenheid Bitcoin-bedrijven. Bedrijven hadden de kans om kraampjes in het conferentiegedeelte op te zetten, waardoor ze tijdens de presentaties goed zichtbaar waren en de helft van de presentaties zelf waren afkomstig van individuele Bitcoin-bedrijven die zichzelf presenteerden. Onder de "oude garde" waren bedrijfsmensen BitPay, de Bitcoin-handelaarsprocessor die momenteel tien miljoen detailhandelaren heeft aangemeld, die Bitcoin, BitPay's Europese rivaliserende BIPS, de Amerikaanse Bitcoin-exchange en retailerprocessor Coinbase en de alternatieve betalingssystemen Ripple en OpenTransactions accepteren. De nieuwere Bitcoin-bedrijven die zich voor het eerst in de buurt vertonen, zijn de zelfverklarende Anonymous Advertising, de Bitcoin-kleding en B-side-verkoper, de Zweedse Bitcoin-exchange Btcx.se en de internetmarktplaats Egora. Ergens in het midden bevindt zich de Trezor Bitcoin-hardwareportemonnee en BitsOfProof, een bedrijf dat een alternatieve volledige implementatie van Bitcoin ontwikkelt die geschikt is voor zakelijk gebruik.

Maar hoewel de opstelling van presentaties en kraampjes in exact hetzelfde gebied zijn eigen voordelen had, was het ook beperkend. Bedrijven hadden weinig kans om hun goederen echt van dichtbij te demonstreren en zelfs een gesprek met ondernemers was een uitdaging. In San Jose hadden bedrijven daarentegen een aparte tentoonstellingsruimte om te installeren, waardoor het mogelijk was om langdurig in contact te komen met ondernemers en vertegenwoordigers zonder de mensen in andere kamers lastig te vallen. Een ander probleem was ruimte; in San Jose had elk bedrijf de ruimte om zich te vestigen, terwijl hier elk bedrijf maar één tafel had tegen de wanden van de vergaderruimte.

Bitcoiners uit de hele wereld Meetin Amsterdam _[en-nl]_2018-05-30 18-01-33--272 Bitcoin naast

Wat betreft het onderwerp van de gelegenheid, is het relatieve gebrek aan de reguliere financiële gemeenschap, die zo dominant overheerst tijdens de conferentie in Londen, en de alternatieve nadruk op bedrijven die infrastructuur op laag niveau leveren, zeker een welkome verandering geweest. Aan de andere kant was de meer radicale opvatting van deze gebeurtenis als "een open-sourceconferentie" moeilijk te zien; Over het algemeen was het evenement gewoon een nieuwe conventie. Men kan stellen dat de organisatoren van de conferentie in dit opzicht precies het juiste deden; ze hielden vast aan het identieke patroon waarvan is bewezen dat het redelijk goed werkte in eerdere conventies, maar produceerden subtiele stappen in hun luidsprekerskeuze om het algemene onderwerp van de conferentie dichterbij te brengen bij wat ze wilden zien.

 

Twee weken eerder schreef Moe Levin: "we proberen te verschillen, ze willen graag mensen vinden met goede ideeën, hieraan werken en erin slagen de buurt een veel betere plek te maken." Terugkijkend nu, in dit opzicht, de conferentie zeker geslaagd. Desalniettemin had de conferentie op sommige plaatsen zeker meer kunnen doen verschillen. De organisatoren uitten de wens om een ​​"conferentie" voor te bereiden in plaats van de gebruikelijke "conferentie"; dit was zeker een nobel sentiment, terwijl deelnemers aan Bitcoin-conferenties vaak zeggen dat het belangrijkste voordeel van de evenementen netwerken is, maar in werkelijkheid waren er geen andere georganiseerde evenementen dan de presentaties, dus de term 'conferentie' was echt de enige manier om beschrijf de gelegenheid nauwkeurig. Dat is in veel opzichten gerelateerd aan het gebiedsprobleem; Toen de bedrijven de kans kregen grotere cabines te installeren en een zwaardere focus hadden op directe interactie met mensen buiten de vooraf geplande presentaties, zou het 'conferentie'-aspect van de conferentie beter zijn uitgevoerd.

Een bijzonder interessant onderdeel van de conventie was dat het regelgevend panel, waar een vertegenwoordiger van de Nederlandse centrale bank (Wieske Ebben) en een door de Amsterdamse autoriteiten (Niels Ploeger) verschenen. Afgezien van de regelgevingsconferentie van vorige maand in New York, die cijfers bevatte als de voormalige voorzitter van FINCEN, zijn er geen statistieken van regerings- of regelgevende instanties die graag persoonlijk en rechtstreeks met een Bitcoin-publiek willen praten. In deze conferentie hadden we niet één, maar twee regeringsvertegenwoordigers aan het woord. Door Wieske Ebben, de vertegenwoordiger van de Nederlandse centrale bank, was de aandacht hoop. Onder de sleutelwoorden van Ebben valt dit:

We moeten zorgen voor financiële stabiliteit, veilige en betrouwbare financiële systemen en dat zijn onze doelstellingen. Als we zien of Bitcoin daaraan kan bijdragen of het tegenovergestelde effect heeft, dan zien we wat we eraan kunnen doen.

Beantwoord de vraag wat ze precies geloofde in het concept van cryptocurrencies die fiat-valuta inhalen:

[Cryptocurrencies die fiat-valuta inhalen] zou een situatie kunnen zijn die ik niet snel kan vinden. We kijken er echter vanuit verschillende hoeken natuurlijk naar. Als centrale bank in Nederland zijn we zowel toezichthouder als centrale bank. Je kunt Bitcoin niet regeren, maar op de andere niveaus kun je er iets aan doen. Voor ons allemaal zijn we daar absoluut op ingegaan, we hoeven nog geen gewaagde verklaring te maken.

Het beantwoorden van de vraag hoe zij over die Bitcoin denkt, lijkt speciaal ontworpen om de macht van regeringen te elimineren om financiële transacties bij te houden en geld naar willekeur in beslag te nemen:

Ik spreek niet voor elke regulator, maar dit is iets moeilijks, dit Bitcoin-systeem. Gezien alle nieuwe betaaltechnieken en -technologieën is er altijd een manier om het in het reguleringssysteem te passen – er was een verband. Nu is het iets heel anders.

Op lokale valuta:

Lokale valuta's hebben bijvoorbeeld werkelijke waarde in die regionale gemeenschappen, dus het is niet iets dat weg moet, het heeft een vrij reële prijs. Dus misschien zullen er meer van die valuta zijn die waarde hebben op zichzelf. Als een enkel geld om welke reden dan ook die hoop zou schaden, is dat iets waar we iets aan willen doen. Voor ons is hoop eenvoudig het belangrijkste.

Haar gedachten over Bitcoin en haar advies aan Bitcoin-bedrijven:

Ik denk niet dat het mijn taak is om te stellen dat Bitcoin alle fiscale problemen zal oplossen, dus laten we er over stappen. Ik denk niet dat dit zal gebeuren… Ik weet dat Bitcoin waarde heeft bij internetbetalingen. Als toezichthouders lopen we voortdurend achter op het gebied van internetbetalingen. Wat ik alleen kan zeggen is, proberen om diensten te doen en te geven en je vertrouwen op te bouwen, en zolang je open of doorzichtig bent en heel goed vertrouwen kunt creëren.

De erkenning van Wieske Ebben dat de Nederlandse centrale bank niet van plan was om Bitcoin zelf te reguleren op protocolniveau, werd door de Bitcoin-gemeenschap als een bemoedigend teken gezien. Veel mensen zijn bang dat de Amerikaanse regering, of andere regeringen, zullen proberen Bitcoin zelf te verbieden of proberen te dwingen om Bitcoin-ontwikkelaars te dwingen privacyverlichtende functies in het computersysteem te implementeren. Aan het extremere einde zijn sommigen bezorgd dat de overheid transactie-omkeerbaarheid of verplichte identiteitsverificatie zal vereisen. Maar er bestaan ​​meer subtiele mogelijkheden; een voorbeeld is een vergoeding voor het registreren van een nieuwe Bitcoin-spraak, ontworpen om gebruikers ervan te weerhouden om één spraak per transactie te gebruiken om hun privacy te laten groeien. Als de woorden van Ebben op zijn kop worden genomen, zal de Nederlandse regering tenminste geen van die items proberen, en alle regulerende inspanningen die het levert, zullen zich concentreren op het reguleren van Bitcoin-bedrijven.

De bewering van Wieske Ebben dat de regelgevende inspanningen van de centrale bank zijn gericht op het behoud van het vertrouwen van het publiek heeft minder aandacht gekregen, maar het is aantoonbaar even belangrijk; vooral, het betekent dat het belang van de anonimiteit van Bitcoin wordt overschat, en het grotere probleem in de ogen van regelgevers is de bedreiging dat Bitcoin-bedrijven een MyBitcoin- of Pirate-achtige verdwijning zullen trekken of de deposito's van hun klanten afstoten. In dit opzicht maakt de Bitcoin-gemeenschap momenteel uitstekende vorderingen om zichzelf te reguleren; bijna alle Bitcoin-beurzen en financiële platforms slaan op dit moment meer dan 80% van de Bitcoin-fondsen op in een koud klimaat, een beleid dat al depositohouders heeft opgeslagen toen Bitcoin Central in april werd gehackt. Gokwebsites maken aantoonbaar eerlijk gokken om hun klanten te bewijzen dat hun generatoren voor willekeurige getallen acceptabel zijn en ze kunnen niet vals spelen zonder het direct voor de hand te maken. In theorie is het mogelijk om ruige zakken van uitwisselingen te creëren die ook voor het publiek verifieerbaar zijn, om zorgen te maken over het feit dat Bitcoin handelt in feite gebruikersresiduen steelt en een fractionele reserve aanhoudt voor hun eigen winst. Deze facetten van Bitcoin, verre van inspirerende banken en regeringen om daartegen aan te vallen, moeten regelgevers creëren die erg enthousiast zijn over de kansen die Bitcoin kan bieden.

De volgende twee conventies in de Bitcoin-scène zullen de Crypto-Currency Conference in Atlanta zijn op 5 oktober, op de voet gevolgd door de Ripple-programmeursconferentie op 6-10 oktober in Las Vegas. De Crypto-Currency Conference concentreert zich zwaar op de gevolgen van Bitcoin voor economie en financieel beleid, terwijl de Ripple-programmaconferentie zich concentreert op technische aspecten en integratie van retailers. Verder kunnen we verwachten een conventie in Argentinië te observeren, naast een unSYSTEM-gelegenheid in het voorjaar van 2014 (die oorspronkelijk gepland was voor begin november van dit jaar).