BitGold kondigt een Bitcoin-achtig systeem voor goudopslag en betalingen aan

BitGold kondigt een Bitcoin-achtige methode 

BitGold Inc. heeft de publieke lancering aangekondigd van dit BitGold-platform, een softwareservice die goudopslag verbindt met betalingssystemen, wat resulteert in een bankachtig platform voor goud.

De aankondiging beschrijft dit BitGold-platform als een "nieuw internationaal werkplatform voor goud." Bitgold is eigenlijk een digitaal betalingsplatform dat goud dat in echte kluizen is opgeslagen verbindt met internetbetalingen.Hoewel het BitGold-persbericht benadrukt dat BitGold geen cryptocurrency is, zoals bitcoin, zult u overeenkomsten vinden. In het bijzonder maakt het BitGold-platform het mogelijk goudtransacties snel af te wikkelen om ervoor te zorgen dat het goud van gebruikers gemakkelijk wordt verkregen en toegankelijk is voor verschillende betalingssystemen zoals SWIFT, Visa, MasterCard, Interac, SEPA, UnionPay, Discover, American Express en vele anderen – zoals bitcoin.

BitGold-betalingskosten zijn hoger dan die van Bitcoin-betalingsprocessors, maar lager dan de meeste alternatieven.

Daarom biedt BitGold een aantal voordelen van bitcoin-betalingen – snellere en meer economische digitale grensoverschrijdende transacties – gekoppeld aan de voordelen van goud als een winkel met waarde, kan ook worden beschouwd als een Bitcoin-achtig platform voor goud. BitGold lijkt waarschijnlijk een aantrekkelijke keuze te worden voor mensen die goud vertrouwen boven Bitcoin.

De Bitgold-website zegt dat het bedrijf goud beschouwt als een beveiligingsschakelaar voor een wereld die steeds meer elektronisch is, en beveiligingsfuncties implementeert om de identiteit en accounts van gebruikers te beschermen, zoals beveiligde kluizen, volledige verzekering met Lloyds of London tegen diefstal of verlies, militair -gradenversleuteling (RSA 4096 en AES256) om gebruikersrapporten en persoonlijke informatie en multi-factor authenticatiemaatregelen te beveiligen.

BitGold kondigt een Bitcoin-achtig systeem voor goudopslag en betalingen aan_[en-nl]_2018-05-30 18-01-42--310 de vooruitgang

"In BitGold hebben we een missie om internationale toegang tot goud te democratiseren voor stabiele besparingen en om goud te verdienen dat nuttig is in micro-transacties met behulp van internet of mobiele telefoons," aldus mede-oprichter en Chief Strategy Officer, Josh Crumb. "Het maakt niet uit waar je woont op deze planeet, goud heeft in de loop van de tijd waarde behouden in vergelijking met prijzen zoals voedsel en energie die mensen als individu nodig hebben, waardoor het een van de belangrijkste besparingsinstrumenten voor het grootste deel van de menselijke bevolking is. toegang tot een aantal grondstoffengeld dat waarde heeft, kunnen we helpen tegen de opkomst van ongelijkheid in rijkdom en tegen kortetermijndenken. "

BitGold is een Canadese onderneming met kantoren in Toronto en Milaan en een netwerk van veilige kluizen voor goudopslag, beheerd in samenwerking met The Brink's Company, een wereldleider in beveiligingsgerelateerde services voor banken, detailhandelaren en een verscheidenheid aan andere commerciële en overheidsklanten.. Gebruikers kunnen selecteren waar ter wereld ze hun opgeslagen goud nodig hebben.

BitGold-accounts zijn allemaal gratis en kunnen binnen enkele minuten worden geopend. Nieuwe gebruikers krijgen een veilige kluisrekening om goud te kopen en te bewaren, de mogelijkheid om onmiddellijke goudbetalingen te doen en te krijgen, en ook een bankpas voor het uitgeven van goud in traditionele beschikbare punten. Klanten kunnen hun rekeningen met lokale valuta financieren met behulp van een netwerk van geldautomaten.

"Als een wereldwijd voordeel is goud erkend in bijna elke beschaving als een langetermijnbeschermer van waarde, maar is het een slecht handelsmiddel geworden in vergelijking met de vooruitgang in valutatechnologie," zei Sebag. "We dachten dat goud nodig was voor de modernisering en mobilisatie die nu plaatsvindt in de internationale betalingsrevolutie. We hebben een platform voor financiële diensten samengesteld dat zo veel mogelijk tegenpartijvrij is, waardoor economische transacties binnen de bestaande internationale financiële markten mogelijk worden. systeem moet worden afgewikkeld in volledig gereserveerd goud. "

 

De term "BitGold" kan verwarrend zijn omdat het ook door Bitreserve wordt gebruikt. Vroeger werd het gebruikt door cryptograaf Nick Szabo vanwege de cryptocurrency die hij voor Bitcoin voorstelde.