Bitmain kondigt lancering aan van Next Generation Antminer S7 BitcoinMiner

Bitmain, de Bitcoin mining ASIC-provider, heeft zondag de release aangekondigd van zijn volgende generatie Bitcoin mijnwerker, de Antminer S7, met behulp van de nieuw aangekondigde BM1385 ASIC.

Het bedrijf beweert dat "dit systeem niet alleen ons meest efficiënt is, met minder dan de helft van de energie per gigahash van hun S5, maar het is ook onze sterkste mijnwerker voor massaproductie." Het had de S5 gepubliceerd in een beperkte distributie, die biedt bijna 3.000 meer GH / s vergeleken met de aangegeven S7.

"Het is waar dat de S5 een veel grotere totale hashrate had, maar de S7 perst meer sap uit een kleinere, energiezuinigere bundel," legde Jake Smith uit, Bitmain's hoofd van Noord-Amerika, in een interview met Bitcoin Magazine. "

De Antminer S7 is een dichtere mijnbouwinstallatie vergeleken met eerdere versies. Terwijl de S5 60 processoren per mijnwerker gebruikte, gebruikt de Antminer S7 162 van die BM1385-chips. Elke S7 heeft de mogelijkheid om meer dan 4.850 GH / s te produceren, terwijl hij slechts ongeveer 0,25 J / GH aan vermogen nodig heeft.

Een deel van deze reden dat de chip inderdaad veel krachtiger is, is omdat het bedrijf geen conventionele ontwerpstroommodellen meer gebruikte. "Vanaf de BM1385 maken we nu gebruik van full-custom designflow", legt Smith uit. Hoewel een full-custom designflow meer arbeidsintensief is en geen grotere foutenmarge biedt, resulteert dit in een grotere efficiëntie, waar winst kan worden gevonden.

Bitmain kondigt lancering aan van Next Generation Antminer S7 BitcoinMiner_[en-nl]_2018-05-30 18-01-56--590 team zonder keuzes

"Het is moeilijk om te voorspellen hoe lang onze gloednieuwe processor zal duren om op de markt te brengen, maar de ontwikkeling op onze tweede chip begon bijna zodra deze voltooid was. Onze volgende processor, de BM1387, zal onze volgende volledig aangepaste processor zijn, en onze allereerste processor gebouwd op een 16-nanometer procedureknooppunt, "zei Smith.

Bij elke nieuwe chip moeten mijnwerkers hun keuzes over het al dan niet upgraden wegen. Smith meldde dat de huidige Bitmain-mijnwerkers veel belangstelling van de S7 hebben gehad, vooral omdat oude hardware verouderd kan raken. "De onvermijdelijke grote inzet van S7's zal ertoe leiden dat netwerkhashat groeit en dat sommige oude hardware offline wordt gedwongen." Meer recente hardware zoals de S5 zal nog steeds winstgevend zijn, maar tot een lager niveau dan op dit moment, "zei Smith.

'We zullen onze machines toegankelijk blijven maken voor Joe Miner…'

Bitmain heeft een andere strategie ingezet in vergelijking met andere Bitcoin-hardwarefirma's. Andere bedrijven hebben hun ontwikkelingsinspanningen geconcentreerd op het creëren van mijnwerkers voor intern gebruik in plaats van op wijdverspreide adoptie. Bitcoin Shop (BTCS) verklaarde bijvoorbeeld dat het zou samensmelten met Spondoolies-Tech, waarmee BTCS de nieuwste mijnwerker van Spondoolies zou kunnen gebruiken om het een concurrentievoordeel te geven. Bitmain, aan de andere kant, heeft zijn hardware verkocht aan de algemene bevolking.

Tot voor kort werd de meeste mijnbouw uitgevoerd door zogenaamde gemiddelde gebruikers in plaats van door grote mijnactiviteiten, "zei Smith." Het zou een verrassing kunnen zijn als dit toegewijde team zonder keuzes zou vertrekken om de gemeenschap op hun eigen manier te stimuleren, en mogelijk zelfs vormen een gevaarlijke positie voor de gemeenschap om uitsluitend te worden beveiligd door grote en goedgekapitaliseerde bedrijven. "

Aangezien de mijnbouw steeds duurder wordt, zullen alleen bedrijven die over de middelen beschikken om enorme operaties uit te voeren het vermogen hebben om te overleven. Hoe minder operaties in de mijnbouw, hoe waarschijnlijker het is dat één solitaire bron de meerderheid van hun hashrate kan nemen, wat potentiële beveiligingsproblemen kan veroorzaken.

"We blijven onze machines toegankelijk maken voor Joe Miner zolang we hardware produceren," zei Smith. "Het is een ongelukkige situatie dat we de enige grote ASIC-fabrikant zijn die nu direct aan klanten verkoopt, we zouden graag meer concurrentie zien in deze ruimte en voor de mijnwerkers zelf om meer keuzes beschikbaar te maken."

 

Jacob Donnelly is fulltime productmanager en journalist voor financiën en bitcoin. Hij heeft een wekelijkse nieuwsbrief over Bitcoin en elektronisch geld, genaamd Crypto Brief.