Bitnation lanceert ’s werelds eerste op blockchain gebaseerde virtuele natie

Bitnation lanceert 's werelds eerste op blockchain 

De Bitnation-grondwet is gestart in een openbaar evenement in Rio de Janeiro, georganiseerd door Bitnation-oprichter Susanne Tarkowski Tempelhof en Alex Van de Sande, hoofdschrijver in de Ethereum Foundation. De film van het lanceringsevenement van Bitnation Constitution, gepromoot op Facebook als 'Create Your Own Nation In 140 Lines of Code', werd live gestreamd en is momenteel online op YouTube.

Bitnation lanceerde verschillende padvinders en bewijzen van theorie, waaronder het allereerste huwelijk dat op de blockchain was geregistreerd, samen met het allereerste blockchain-paspoort. Het bedrijf ontwikkelde en analyseerde ook mogelijke doe-het-zelf-titels op de blockchain in Ghana, waar 70 procent van het vastgoed de juiste titel mist, waardoor investeringen en leningen op onroerendgoedmarkten worden voorkomen. In november is Bitnation een samenwerking aangegaan met de Estse overheid om een ​​openbare notariaat aan te bieden aan Estse e-bewoners op basis van blockchain-technologie.

"Bitnation heeft een visie geïntroduceerd – in ieder geval in principe – op het hosten van volledig alternatieve staatsassociaties (zoals veiligheid en juridische instellingen) op blockchain-systemen, waarbij landen worden beschreven als governance-providers die misschien worden overvleugeld door technische platforms", merkte hij op.

Volgens Scott kunnen hedendaagse democratische landen de belangen behartigen.

"Het links-versus-rechtse libertaire debat is naar mijn mening tamelijk nutteloos, omdat je op een vrije marktplaats voor governance kunt kiezen welke economische versie je maar wilt," zei Tarkowski Tempelhof. "Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om te verblijven in een communistische gemeenschap, zoals een kibboets die de economische herverdeling voltooit, of zelfs een kapitalistische stad zoals Hongkong of Singapore, gecentreerd rond handel, handel en privébedrijven. Of je kunt een combinatie van beide kiezen Het hebben van een volledig vrije marktplaats impliceert geen specifiek economisch model. "

Hier, Tarkowski Tempelhofa globetrotter die veel over de planeet reist en zich overal thuis kan voelen, stelt voor om geografisch gelokaliseerde nationale staten te elimineren en ze te vervangen met behulp van gedistribueerde opt-in governancesystemen. Haar visie is heel aantrekkelijk voor techno-libertairen en fans van het manifest van John Perry Barlow 'A Declaration of the Independence of Cyberspace', dat werd geciteerd in het openingsevenement in Rio de Janeiro. Natuurlijk zit de duivel in de details: hoe kunnen we vreedzaam omgaan met een geschil waarbij individuen betrokken zijn die zich abonneren op verschillende, onafhankelijke gedistribueerde governancesystemen?

"Het permanente systeem fungeert als een stimuleringsmechanisme om meningsverschillen aan te pakken", antwoordt Tarkowski Tempelhof. "Daarom, als we verschillende wettelijke codes hebben, worden we gestimuleerd om één juridische code en scheidsrechter voor uw specifieke geschil overeen te komen. Als een van de partijen weigert mee te werken om het geschil aan te pakken, zal dit worden weerspiegeld in hun status. wanneer individuen onnodig veel geschillen creëren, omdat ze een tijd- en energiedrain hebben voor andere mensen, die ook weerspiegeld worden in de status. "

Een van de sterkste bezwaren tegen technocratie, gemaakt door Scott uit het Amerikaanse document, is dat slimme contracten die worden gedefinieerd door algoritmen alleen zonder menselijke bemiddeling, te star kunnen zijn.

"Contracten zijn representaties van vaak dubbelzinnige, inconsistente en rommelige verbindingen tussen imperfecte mensen met onvolkomen begrip", zegt Scott. "Dergelijke associaties kunnen niet gemakkelijk worden voorgeprogrammeerd en veel van de taak van een advocaat bestaat uit het oplossen en interpreteren van contracten in het licht van veranderende realiteit." Bouwsystemen die proberen weg te lopen van dergelijke gepolitiseerde onderhandelingen kunnen utopisch klinken, maar kunnen ook leiden tot scenario's van starre technocratie. "

"Om te zeggen dat technologie rigide is, en niet noodzakelijkerwijs aangepast aan het menselijke karakter, is een belangrijk ding om rekening mee te houden", erkent Tarkowski Tempelhof.

"In plaats daarvan moeten alle wetten concurreren op een vrije marktplaats en onderworpen zijn aan dezelfde status als mensen, of naties of holons zijn," is jouw alternatief dat Tarkowski Tempelhof voorstelt. "Op deze manier kunnen mensen de wet kiezen die het beste bij hen past, in elke individuele situatie." Samen met tijdelijke, op reputatie gebaseerde wetten, kan Bitnation ook een platform ontwikkelen met een significante menselijke focus – het centrum van onze serviceproductie is het gebruik van menselijke arbiters en adaptieve, soft-coded contracten die intuïtief door alle deelnemers aan de overeenkomst zijn gedaan. "Bitnation lanceert 's werelds eerste op blockchain gebaseerde virtuele natie_[en-nl]_2018-05-30 18-02-06--162 je niet automatisch tot belastingbetaler

vroeg Tarkowski Tempelhof haar lange termijn, 50-plus-jaar visie voor Bitnation samen te vatten.

"Ik heb het gevoel dat het oligopolie van de natie duidelijk is uitgefaseerd, als een resultaat van de krachten van de globalisering, en we proberen natuurlijk ook om die procedure snel vooruit te helpen", zegt Tarkowski Tempelhof. Alles wijst erop dat het zal worden vervangen door een nog slechtere one-fit-all governance-ontwerp, zoals de VN, die zal resulteren in eeuwigdurende oorlog tussen individuen die slechts willen leven zoals ze willen, hun eigen wettelijke code gebruiken, op hun eigen manier van het leven. Bitnering gaat die clandestiene toekomst tegen door het maken van een open-source natieversie, die iedereen kan aanvatten, om een ​​eigen natie te creëren. We denken dat we de regeringen van beide landen, maar ook organisaties zoals de U.N. immaterieel zullen maken, alleen door het bieden van meer economische, veiligere en betere anti-governanceoplossingen. "

Vooruitlopend op het feit dat veel techno-libertarische lezers de visie van Bitnation energiek vinden en zich afvragen hoe te combineren, hebben we Tarkowski Tempelhof gevraagd hoe hij een burger van Bitnation kan worden en wat er van de belastingbetalers van Bitnation wordt verwacht.

"Je moet de grondwet ondertekenen en je moet wat cryptoequity hebben (hoewel het bezit van cryptoquity je niet automatisch tot belastingbetaler maakt)", legt Tarkowski Tempelhof uit. "Je kunt cryptoequity krijgen door het te kopen, of door mee te werken, het rendement betaalt je dividend." Later zullen we een systeem toestaan ​​waarin mensen ook kunnen bijdragen met rekenkracht, als de rekenkracht van zijn eigen burgers is in essentie het dichtste wat een virtuele natie heeft tot een natuurlijke hulpbron, net zoals een natiestaat benzine of petroleum heeft. Het is echter belangrijk op te merken dat u eenvoudig geen burger van Bitnation hoeft te worden om onze diensten te gebruiken: burger zijn betekent alleen bijdragen aan de groei van Bitnation en het krijgen van dividend als tegenprestatie. "