BitPay breidt uit naar Amsterdam

BitPay breidt uit naar Amsterdam.

Bitcoin-betaalchip BitPay heeft een snelle groei bereikt sinds de oprichting en in de afgelopen maand heeft het bedrijf locaties over de hele wereld geopend. Met nieuw Latijns-Amerikaans hoofdkantoor en onlangs geopende locaties in San Francisco en New York lijkt het bedrijf echt aan het werk te zijn om de grootste wereldwijde bitcoin-betaalchip te worden.

Vorige week kondigde BitPay de opening aan van het Europese hoofdkantoor in Amsterdam, slechts twee weken nadat het bedrijf de openingen van de extra locaties en het onboarding van belangrijke werknemers over de hele wereld bekendmaakte. Het hoofdkantoor in Amsterdam zal verkoop, uitvoering en ondersteuning beheren voor de 7.000 huidige Europese retailers.

Moe Levin is lid van het BitPay-personeel sinds de Europese directeur van Business Development, die zal werken aan de doelstelling van het bedrijf om eind 2014 in 30.000 retailers te groeien. Levin is actief betrokken bij de Bitcoin-community en onlangs georganiseerde Bitcoin-conferenties in Amsterdam en een van de grootste Amerikaanse conferenties in Miami Beach.

Ook treedt hij toe tot de groep in Amsterdam als Senior Sales Engineer, momenteel Pieter Poorthuis, die verantwoordelijk zal zijn voor de verkoop en klantimplementaties in heel Europa. Poorthuis heeft expertise in de financiële sector en heeft eerder de implementaties van de mobiele betaalproducten van ING afgehandeld, met een specialiteit in contactloze betalingen.BitPay-directeur Stephen Pair stond open voor alternatieve blokkeringsvoorstellen_[en-nl]_2018-05-30 18-02-22--398 jaar, toen voormalig Bitcoin Core

Naast het openen van het Europees Parlement heeft BitPay ook de voormalige General Manager van Mastercard in Nederland, Marcel Roelants, toegevoegd aan de raad van adviseurs van het kantoor. "Omdat de betalingswereld snel verandert, levert BitPay technologie en ondersteuning aan retailers", zei Roelants in een recent persbericht. "Het plaatsen van zijn hoofdkantoor in Amsterdam is een geweldige manier om dichter bij zijn Europese klanten te zijn."

Met de toevoeging van twee medewerkers in Amsterdam heeft de in Atlanta gevestigde betalingsverwerker 33 fulltime werknemers wereldwijd bereikt. In een enkel jaar heeft het bedrijf een enorme toename van werknemers en het aantal landen en retailers bereikt; BitPay heeft nu meer dan 26.000 retailers over de hele wereld. Medeoprichters Tony Gallippi en Stephen Pair worden samen met andere belangrijke werknemers thought leaders genoemd op de Bitcoin-ruimte en zijn ook als sprekers op verschillende conferenties overal ter wereld te gast geweest.

Het bedrijf is zelfs sponsor van de Bitcoin2014-top van de Bitcoin Foundation in Amsterdam en zal later dit seizoen deelnemen aan de volgende webconferentie. Voor de meeste betrokkenen bij Bitcoin heeft de aanhoudende acceptatie en technologische vooruitgang van virtuele valuta grote gevolgen voor de toekomst van financiën en de wereldeconomie. BitPay en tal van andere bedrijven bieden oplossingen voor bedrijven om te beginnen met het accepteren van de favoriete cryptocurrency. Als Bitcoin in feite uw toekomstige betaalmethode is, zullen betalingsverwerkers zoals BitPay op een positieve manier gepositioneerd zijn om oplossingen voor handelaren naar consumenten over de hele wereld aan te bieden. "Bitcoin-ready zijn betekent meer dan alleen maar bitcoin accepteren, het is klaar voor de toekomst", zegt Levin.