BitPay-directeur Stephen Pair stond open voor alternatieve blokkeringsvoorstellen

 

BitPay-directeur Stephen PairWe zijn open voor keuzes in blokvorm.

BitPay, een van de best gefinancierde bedrijven en verhoorbetaalprocessor in de Bitcoin-sector, staat open voor alternatieve voorstellen voor blokgroottes – niet alleen BIP (Bitcoin Improvement Proposal) 101.

In een toespraak tot heeft CEO Stephen Pair opnieuw bevestigd dat BitPay code zal goedkeuren om de blokgrenslimiet van Bitcoin tegen december van dit jaar te verhogen, maar zei dat dit niet meer het voorstel hoeft te zijn zoals geïmplementeerd in Bitcoin XT, een alternatieve Bitcoin-uitvoering.BIP 101 is geprogrammeerd om de limiet voor de maximale grootte te verhogen tot 8 megabytes en vervolgens nog eens 20 jaar te verdubbelen voor de komende 20 decennia. Deze suggestie werd publiekelijk bekrachtigd door een open brief van enkele van de toonaangevende Bitcoin-bedrijven in de afgelopen zomer.BitPay, Blockchain (.info), Circle, KnCMiner, Bitnet, Xapo, BitGo en itBit zwoeren om BIP 101 te adopteren en klaar te zijn hun code voor grotere kubussen tegen december. Bovendien heeft Coinbase CEO Brian Armstrong voor deze week een soortgelijke aankondiging op Twitter gemaakt.Maar toen hem vroeg, stelde Pair voor dat BIP 101 niet langer de enige optie is voor zijn toonaangevende betalingsverwerker uit de Bitcoin-ruimte. De BitPay-CEO verduidelijkte dat ook alternatieve voorstellen in overweging zullen worden genomen.

 

"In december zullen we het leidende kandidaat-alternatief, dat nu BIP 101 is, adopteren, maar dat zou kunnen veranderen. Dit zal helpen om consensus te bereiken," zei Pair.

Als een mogelijk alternatief noemde Pair een tijdelijke oplossing die de maximale kubusgrootte zou verhogen naar 8 MB op een periode van vier jaar:

"[Blockstream president] Adam Back creëerde een propositie die fundamenteel gelijk is aan BIP 101, maar heeft een steile curve die zich niet uitstrekt tot in de toekomst. Ik geef de voorkeur aan die propositie boven BIP 101, maar ik weet niet zeker of het zal zijn klaar tegen december. "

 

Uitgaande van zijn expertise in de telecomsector, ziet Pair een hele reeks mogelijkheden om de efficiëntie en schaalbaarheid van Bitcoin te verbeteren door het gebruik van hulpbronnen te verminderen. Dit zou op zijn beurt het risico op grotere blokken verkleinen en daarom is Pair van mening dat een verhoging van deze limiet voor de maximale grootte uw beste manier is om verder te gaan.

BitPay-directeur Stephen Pair stond open voor alternatieve blokkeringsvoorstellen_[en-nl]_2018-05-30 18-02-22--398 de efficiëntie"Ofwel extreem op blokgrootte brengt Bitcoin in gevaar, maar ik geloof niet dat een iets grotere blokgrootte zal leiden tot centralisatie omdat mensen zich niet kunnen veroorloven complete kolonies te leiden," zei Pair.

"Tezelfdertijd zou een te kleine blokgrootte ertoe leiden dat minder mensen zich kunnen veroorloven. Als slechts een paar mensen bitcoin gebruiken voor transacties, zullen die personen uiteindelijk beseffen dat ze die transacties veel goedkoper kunnen uitvoeren door saboteren op decentralisatie. "

De Bitcoin-gemeenschap had ruzie over wanneer, en hoe de maximale blokgrootte te vergroten om nog vele decennia lang meer handel in de gemeenschap mogelijk te maken. Het debat bereikte een hoogtepunt in augustus van het afgelopen jaar, toen voormalig Bitcoin Core-hoofdontwikkelaar Gavin Andresen en Bitcoinj-ontwikkelaar Mike Hearn BIP 101 implementeerden in alternatieve Bitcoin-uitvoering Bitcoin XT. Bitcoin XT heeft tot dusverre niet de vereiste ondersteuning van 75% hash-rate onder mijnwerkers verzameld om dit te activeren.

Wanneer dit een ecosysteembrede adoptie van Bitcoin XT lijkt onwaarschijnlijk te maken, maakte Pair wel heel duidelijk dat de maximale blokgrootte vanaf december op de een of andere manier moet worden verhoogd.

"Bitcoin heeft op dit moment te allen tijde hoge cijfers met betrekking tot het handelsvolume en BitPay heeft de afgelopen zes maanden maandelijks nieuwe maandelijkse handelsvolume-records ingesteld. Dit is voor mij een vroege indicator dat er een kantelmoment nabij is. Hopelijk vinden we een consensus wat Bitcoins gids niet plaatst als de meest liquide en veilige betaling die matig in gevaar is. "

Een andere suggestie die steeds populairder is geworden en die is geleverd door Bitcoin Core-ontwikkelaar en BitPay-medewerker Jeff Garzik, is BIP 100. BIP 100 zou mijnwerkers in staat stellen te stemmen over de limiet voor de maximale grootte en wordt momenteel publiekelijk door 60 procent van de leden gesteund hashing power op het Bitcoin-netwerk.

Hoewel de suggestie werd opgesteld door een van zijn werknemers (maar niet namens het bedrijf), is Pair er niet van overtuigd dat BIP 100 uw ideale manier is om verder te gaan.

"Ik hou van het idee van een geformaliseerde consensus over de in het protocol ingebouwde limiet voor de maximale omvang, net zoals consensus over moeilijkheidsgraad," legde hij uit. Bovendien geef ik de voorkeur aan eenvoud boven complexiteit. Complexe principes en procedures brengen extra risico met zich mee. Hoewel er onenigheid zou kunnen bestaan ​​over de groeicurve van BIP 101, is het een veel eenvoudigere oplossing dan BIP 100. Naar mijn mening is BIP 100 te onveilig, en ondersteuning of gebrek daaraan uit de mijngemeenschap zal dat beeld niet veranderen. "