BitPay overschrijdt maandelijks 2 miljoen transacties per maand

BitPay overschrijdt maandelijks $ 2 miljoen aan transacties.

BitPay, 's werelds grootste Bitcoin-betalingsprocessor, heeft aangekondigd dat ze in de eerste 25 dagen van maart meer dan $ 2 miljoen aan betalingen hebben verwerkt. Het bedrijf meldt ook dat de snelheid van transacties ook versnelt, met 3.600 verwerkt deze maand, en ook het totale aantal retailers dat het bedrijf functioneert, is nu toegenomen tot meer dan 4.000 – meer dan het drievoudige van wat het in november was geweest voor de aankondiging van WordPress.

Als een indicatie van Bitcoins grotere acceptatie, is deze informatie erg belangrijk. Aangezien de Bitcoin-kosten nu met een factor vijf omhoog zijn gegaan omdat deze voor het eerst zijn meteorische opkomst begon begin januari, worden veel mensen steeds meer bezorgd dat Bitcoin een andere bubbel binnengaat, een cyclus van zelfversterkende kosten verhogingen en media-aandacht die niet wordt ondersteund door enige onderliggende acceptatie. Als dat waar is, betekent dit dat de kosten gemakkelijk net zo snel terug kunnen vallen, net als in 2011. Nu is het omgekeerde duidelijk; hoewel de kosten en zichtbaarheid van Bitcoin in de afgelopen twee weken drastisch zijn gegroeid, lijkt het acceptatieproces voorlopig op dit moment aan te houden. Andere gegevens bevestigen dit; Bitcoin-handelsaantallen zullen ook stijgen, hoewel minder snel.

De Bitcoin-markt is dus een heel stuk groter dan de $ 2 miljoen per maand die BitPay meldt. Critici van Bitcoin hebben al geruime tijd beweerd dat de belangrijkste use-case van de valuta is het kopen van illegale goederen zoals drugs, waarbij statistieken worden genoemd zoals Silk Road's geschatte inkomsten van $ 2 miljoen per maand vanaf augustus 2012, maar de nieuwste statistieken tonen duidelijk aan dat, zelfs als die beweringen waren juist in 2011 en in het oude 2012 was de "geldige" Bitcoin-markt nu veel krachtiger.Verwachtingen van Ripple XRP voor 2018 van 2 tothemoon_[en-nl]_2018-05-30 18-02-33--407 bepaalde kosten en

Verkopers die BitPay gebruiken, hebben nog een andere reden om zich te verheugen. Als gevolg van de overwinning van het bedrijf heeft CEO Tony Gallippi aangekondigd dat de prijzen voor alle retailers, inclusief degenen die hun inkomsten naar een lokale valuta omzetten, die BitPay bevestigt, gedurende de hele raad zullen worden teruggebracht tot 0,99%. "We kozen ervoor om deze mijlpaal te vieren door alle retailers, groot en klein, te belonen met een algemene verlaging van de kosten in plaats van gelaagde prijzen aan te bieden die alleen de grootste detailhandelaren belonen," schrijft Gallippi, "We willen dat onze retailers gebruik deze tariefverlaging om bonussen en kortingen aan te bieden voor hun klanten om met bitcoin te betalen. "Vooral deze kostendaling is zeer aanzienlijk. Met de nieuwe kosten, als een koper bitcoins koopt via Coinbase, het geld aan een handelaar betaalt in ruil voor een grondstof, en de handelaar wint via BitPay, bedragen de prijzen voor een retourtje een totaal van 1,99% – aanzienlijk minder dan de 2.90% $ 0.25 die in rekening wordt gebracht door Visa en Mastercard. Maar vanuit het oogpunt van de consument blijft bij de meeste Bitcoin-detailhandelaren die met Bitcoin kopen 1% duurder, en dus heeft de koper op zijn minst voorlopig geen financiële stimulans om deel te nemen aan de valutawissel. Daarom pleiten Bitcoin-advocaten nu steeds meer voor Bitcoin-bedrijven om de besparingen via een korting door te geven, en een paar grote spelers hebben dat gedaan. De Bitcoin Store heeft bijvoorbeeld zijn klanten prijzen voor elektronica lager aangeboden in vergelijking met wat bijna nergens anders te vinden is vanwege hun besparingen bij het gebruik van Bitcoin, en ze hebben meer dan $ 300.000 aan aankopen ontvangen.

Natuurlijk zijn vergoedingen niet de enige besparingen bij Bitcoin die bedrijven kunnen creëren. Veel winkeliers, waaronder met name kleine bedrijven, die creditcards accepteren, worden meestal gedwongen om een ​​aanzienlijk deel van hun tijd te besteden aan het bekijken van privégegevens van klanten om te proberen te bevestigen dat de aankoop legitiem is. Met Bitcoin hoeven retailers zich geen zorgen te maken over frauduleuze klanten, wat resulteert in besparingen van fraude en onderzoeksinspanningen die mogelijk veel groter zijn dan 2-3 procent. Kortingen tot 5 of misschien 10 procent kunnen op deze gronden gerechtvaardigd zijn.

Voor bedrijven die digitale goederen verkopen, zoals games en applicaties, is het een goede zaak dat de kortingen die Bitcoin-gebruikers moeten ontvangen, groter zijn. Om dat te begrijpen, is het erg belangrijk om te zien dat digitale goederen geen marginale productiekosten hebben – dat wil zeggen dat wanneer iemand een film, programma, publicatie of nummer koopt, de verkoper slechts een fractie van een cent moet betalen om de gegevens naar de koper, de rest inpakken als pure winst. Maar er is een verborgen belasting bij betrokken: de moeite die de koper moet doen om de transactie af te maken. In het geval van creditcards gaat het om het invullen van een formulier inclusief creditcardnummer, validatiecode plus een volledige set privégegevens – een proces dat de koper enkele minuten kan duren om te voltooien. Stel je nu eens voor dat een bepaald nummer of een mobiele applicatie beschikbaar is voor verkoop aan 2 verschillende groepen met behulp van deze twee verschillende procedures voor 1. Een creditcardconsument kan het verspillen van het invullen van het formulier met een extra bedrag van $ 1 waarderen, terwijl voor jouw Bitcoin-consument het compacte formaat procedure van aankoop via Bitcoin zou slechts $ 0,20 kosten. Overweeg wat er zou gebeuren als de kosten voor de twee groepen zouden worden verhoogd naar $ 1,60. Onder normale omstandigheden zou een verhoging van 50% een groter deel van de klanten ervan weerhouden om het product te kopen dan de 30% toename, en dus zou het fiscaal gezien zinvol kunnen zijn om de kosten voor creditcardgebruikers te verhogen in plaats van Bitcoin-gebruikers. Door dit effect over de hele linie toe te passen, wordt het duidelijk dat de optimale prijs voor een digitaal goed voor Bitcoin-consumenten vaak aanzienlijk lager zal zijn dan die voor creditcardgebruikers.

Op dit punt in de groei van Bitcoin is het aanmoedigen van meer retailers en klanten om de valuta te gaan gebruiken essentieel voor de verdere groei. Toekomstige Bitcoin-gebruikers die Bitcoin overwegen, moeten een reden in overweging nemen om het te gaan gebruiken om diensten en producten te krijgen, en in precies dezelfde tijd moeten winkeliers die Bitcoin willen accepteren een voldoende groot potentieel klantenbestand observeren om Bitcoin de moeite waard te achten. Tot de grote voordelen van Bitcoin behoren de lage prijzen, maar tot nu toe is dit voor veel consumenten en retailers nog niet gerealiseerd; verwerkingskosten voor merchants van BitPay waren bijna even groot als die van Visa en MasterCard, en in combinatie met Bitcoin-wisselprijzen aan de kant van de koper was Bitcoin de duurdere keuze geweest. Nu zijn merchantsparen met Bitcoin uiteindelijk een feit geworden, en wanneer retailers reciproceren door kortingen te geven, zelfs als ze slechts 1% korting op de oorspronkelijke kosten hebben, zullen beide partijen de mogelijkheid hebben om te delen in de economie. Over het algemeen heeft BitPay slechts de basis gelegd voor een nog grotere adoptiegolf van de komende maanden.