BitPays Stephen Pair Community moet bekwaam worden om te beheren

BitPays

Terwijl de tegenkanten in Bitcoins geschil op lange termijn schalen dichterbij lijken te komen, is een van de resterende bronnen van geschillen niet of, maar hoe een kleine blokmaat te bereiken.

Het Bitcoin Core ontwikkelteam wil de maximale blokcapaciteit vergroten via een Segregated Witness-softvork, die sindsdien is omarmd door een groot deel van de ontwikkelingsgemeenschap van Bitcoin en een aanzienlijk deel van hun Bitcoin-industrie.Anderen, zoals CEO van alle grote betaalprocessors BitPay Stephen Pair, beschouwen de waargenomen voordelen van zachte vorken boven harde vorken overdreven.Maar zodra de overgrote meerderheid van hashing elektriciteit nieuwe consensusprincipes heeft aangenomen, zou iedereen die een volledige node draait waarschijnlijk willen upgraden om te valideren dat de nieuwe transactiesemantiek. En dit is met name het geval wanneer u van mening bent dat SPV-knooppunten de veronderstelling creëren dat peers volledige validatie uitvoeren om mijnwerkers onder controle te houden. "

BitPays Stephen Pair Community moet bekwaam worden om te beheren_[en-nl]_2018-05-30 18-02-31--190 Het vergt veel tijdEen middelpunt van de schaalbaarheid van Bitcoin Core "road map," Segregated Witness is ingesteld om de effectieve blokgrootte groeien van ongeveer 1,6 megabytes tot 2 megabytes door de overdracht van handtekeninggegevens in een nieuwe datastructuur. Pair is echter sceptisch dat Segregated Witness moet worden gezien als een kortetermijnschaaloplossing.

"Segregated Witness zou de structuur van een Bitcoin-transactie volledig veranderen en zou ook niet overhaast moeten gaan", aldus Pair. "Het vergt veel tijd om te analyseren en breed aangemoedigd te worden, ik weet niet zeker hoe verwrongen de implementatie moet zijn om het in te zetten als een zachte vork, maar dit is code waarmee we een tijdje moeten leven. Hoe complexer de Bitcoin-validatiecode wordt, des te kwetsbaarder het zal zijn voor verschillende soorten aanvallen. Een schonere implementatie uitgevoerd als een lastige vork kan de voorkeur hebben. "

Pair zelf tekende oorspronkelijk een zakelijke brief ter ondersteuning van BIP 101, de suggestie van de voormalige ontwikkelaar van Bitcoin Core, Gavin Andresen, was bedoeld om de beperking van de blokgrootte tot 8 megabytes te vergroten en vervolgens nog eens 20 jaar te verdubbelen. Bovendien is de BitPay-CEO bereid om een ​​eenmalige groei van de blokgrootte te nemen, zoals een uitdagende beperking van de vorkblokgroottebeperking zoals voorgesteld door Bitcoin Classic.

Pair heeft echter opgenomen dat een harde vork niet te licht moet worden beschouwd:

"Het grote risico van een lastige vork is dat niet-opgewaardeerde knooppunten op een opgeheven vork terechtkomen en dat ze kwetsbaar zijn voor aanvallen met dubbele bestedingen. Als je een lastige vork hebt, moet je ervoor zorgen dat mensen veel tijd hebben om te upgraden. Er moeten goede technische alternatieven worden bedacht voor het beheer van beide soorten vork; Versie Bits zoals verduidelijkt in BIP-9 is een fantastisch begin. "

Op Firm Forks.

Een alternatieve suggestie om de beperking van de blokgrootte te verhogen, wordt soms ook wel een "stevige vork" of een "zachte hardfork" genoemd. Dit kan de overgrote meerderheid van de mijnwerkers toestaan ​​om consensusprincipes te veranderen, zoals degenen die typisch een harde vork willen. In tegenstelling tot zowel uitdagende vorken als zachte vorken, kan dit ertoe leiden dat niet-geüpgradede knooppunten helemaal geen nieuwe transacties kunnen detecteren.

"Hoewel de verdere complexiteit van het uitvoeren ervan misschien niet de moeite waard is, zou je een harde vork kunnen uitvoeren waar mijnwerkers DOS oude knooppunten effectief combineren door mijnbouw lege blokken te combineren onder de oude consensusprincipes," Paar verduidelijkt. "Ik denk dat dit forks een stuk veiliger zou maken. Individuen zullen nog steeds moeten upgraden, maar voor degenen die niet upgraden, zal dit meteen duidelijk worden aangezien het zal lijken dat er geen transacties in hun keten worden opgenomen."

Deze suggestie heeft tot enige controverse geleid, tot het stadium waarin sommigen het een "kwaadaardige zachte vork" noemden. Omdat gebruikers niet langer in staat zouden zijn om een ​​wijziging te annuleren, zouden ze zich moeten houden aan de regels zoals bepaald door mijnwerkers – of maak een nieuwe serie.

Pair maakt zich echter niet al te veel zorgen om die gevolgen:

"Een gebruiker zou ofwel de maximale reeks willen volgen, of expliciet terugkeren naar een zwakkere vork, in elk geval zou hij moeten upgraden.Een stevige vork zou ervoor zorgen dat de oude reeks niet langer operationeel is. harde vorken of zachte vorken of stevige vorken Het belangrijkste probleem is dat wij, als een gemeenschap, bekwaam moeten worden in het beheren van veranderingen van consensusprincipes. "